PSD-ul vrea o Românie fracturată

Dacă nu te-ai lămurit deja că PeSeDeii și gigeii de la ALDE au luat-o razna tot mai mult, comitetul executiv de azi e mai mult decît relevant: ăștia s-au refugiat într-o realitate alternativă și încearcă să tragă întreaga Românie după ei, nepăsîndu-le cît de mult se fractuează țara în timpul procesului.

Exemple găsești cu nemiluita, iar ultimul an are avantajul de a-ți oferi cîteva zeci: de la ordonanțele de urgență trecute noaptea, ca hoții, la bîlbele economice (cu toate taxele mărite din ultima perioadă, bașca niște prețuri pe cale să explodeze), de la tentativele de cooptare a coaliției pentru familie (o chestie toxică) și așa-zisei case regale (o chestie fără viitor, mai ales după ce moartea lui Mihai I va face să dispară ultima frîntură de regalitate din România, atîta cît a mai rămas după ce fostul rege a preferat să stea departe de țară și apoi să profite de pe urma cîtorva domenii).

Iar acum psd + alde marșează pe ”statul paralel”, o tîmpenie inventată de ei pentru a-și justifica acțiunile, ceva ce doar tîmpiții o iau de bună (și nici ăia chiar toți). Citind ce s-a spus la comitetul executiv de azi mi-am adus aminte de perioada comunistă (da, am prins-o și pe aia, cam 11 ani) din care ne este încă greu să ne smulgem (ca popor). Partea bună (pentru că există și așa ceva) din chestia asta e că cineva trebuie să piardă într-o asemenea poziție: nu poți avea simultan două structuri de putere într-un stat. Instigînd la așa ceva, dar și în urma ultimului an (dacă tot l-am folosit ca exemplu), psd și alde se poziționează în afara statului normal pe care se ar fi trebuit să îl apere. Vor putea să cîștige și să-și transforme aberațiile în normalitate doar dacă îi lași.