Cum e să ai preșul tras de sub picioare

Te-a mirat anunțul lui Klaus Iohannis de azi dimineață? Uite, exact asta a urmărit: Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au ieșit la înaintare într-o conferință de presă comună după cîteva ore. Așa arată niște oameni cărora tocmai li s-a tras preșul de sub picioare.

Ceea ce spune Dragnea în imaginile alăturate este mai puțin relevant decît ceea ce arată: și el și Tăriceanu sînt foarte tensionați, ezitanți, nesiguri de ei. Este o reacție foarte diferită de cea pe care o aveau pînă acum o săptămînă, după ce au cîștigat alegerile și au făcut alianța aia. Sînt destul de sigur că tocmai reacția asta a urmărit-o Iohannis (probabil sfătuit de cineva) neoferind o motivație pentru refuzul propunerii PSD și ALDE pentru postul de prim ministru - de ce i-ar expune el pe gigeii din imaginile alăturate cînd se pot expune singuri?

Pe de altă parte, Dragnea și Tăriceanu mint de îngheață apele (nu tot timpul, dar mint la greu) dar asta-i altă poveste. Un specialist în legislația română poate să ofere informații mai detaliate decît mine și să arate exact care-s erorile minciunile.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează