Călin Popescu Tăriceanu a intrat peste rînd la Poliţia Rutieră pentru a-și reînoi permisul de conducere, o știe deja o țară întreagă (și poate chiar mai mult decît doar o țară), așa că n-am de gînd să insist asupra subiectului. Nici de ce ăia de 1000 de gigei care așteptau la coadă nu au reacționat pentru că nu e mare lucru - în grup oamenii reacționează ca o turmă, una din aia ultra plictisită, și probabil nici unul dintre ei nu s-a ostenit să se uite după mașinile care au ocolit lejer clădirea pînă pe cealaltă parte. Că doar nu era să treacă Călin printre ei - o fi avut el tupeu și o inteligență destul de redusă, dar chiar și el știe că nu e tocmai sigur să treci în fața unor oameni plictisiți și nervoși.

Pe mine, pentru moment, mă interesează altceva, și anume reacția lui Călin la subiectul ăsta: preocuparea aleşilor nu e să stea la coadă, ci să se ocupe de nevoile comunităţii (mai pe larg în citatul din final). Trebuie să-l aprob: cu asta are perfectă dreptate. Însă, ca de obicei, îi scapă un lucru esențial. Acel gen de amănunt care face diferența între un om de stat genial și un prost care a ajuns al doilea om din stat naiba știe cum (te las pe tine să afli cum a ajuns Tăriceanul acolo).

Statul la coadă este un semn al birocrației și al lucrului prost făcut. Sau făcut abramburea, fără cap și fără coadă, și fără nici un interes ca totul să meargă mai repede, mai bine. Eliminarea birocrației (măcar atît, pentru că pentru lucrul bine făcut și cultura muncii e nevoie de educație, iar asta durează ceva mai mult - decenii mai mult) face parte dintre ”nevoile comunității” la care Călin se referea. Totuși, nu-l văd nicicum ocupîndu-se cu asta. Din ce văd, nici măcar nu a înțeles problema, ci doar s-a grăbit să o ocolească.

Da, problema e nasoală. Nu din cauza plîngerii penale făcută gigelului pentru situația respectivă, ci pentru că prostia nu se vindecă.

”Dacă problema permisului meu de conducere ajunge o problemă de DNA, nu înțeleg de ce. În fine, nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. Plec de la următoarea constatare: există în orice stat câteva funcții importante, unde oamenii au fost aleși să reprezinte statul și să se dedice în principal problemelor societății. Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. În toate țările se găsesc, legal, anumite pârghii, care să le permită să se dedicelor problemelor societății. E o problemă de gestiune a timpului. Da, am vorbit ca să merg înainte de începerea programului, să nu fac un gest ostentativ. Am dreptul la mașină cu antemergător, SPP și așa mai departe. Nu știu dacă am folosit vreodată. Pentru că nu vreau să deranjez” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa aici.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Călin Popescu Tăriceanu și statul la coadă - Dan-Marius Sabău - Romanisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.