Infochioșcuri roșii în Sinaia

Lumea spune că gigeii din Sinaia au făcut-o din nou lată: au luat 7 TARDIS-uri, le-au vopsit în roșu, și apoi le-au pus pe străzi. Versiunea oficială spune că le-au fost scoase telefoanele din dotare pe motiv că toată lumea are deja telefon mobil la dispoziție, uitînd că TARDIS-ul poate călători prin spațiu și timp în locuri și perioade unde nu există acces la tehnologie. Știind TARDIS-urile sînt mai mari pe dinăuntru (cel din Doctor Who are forma și dimensiunea unei cabine telefonice, dar conține cîteva încăperi de control, o bibliotecă, o piscină, o mulțime de alte încăperi, și un Soare - o stea captivă folosită ca sursă de energie), cabinele din Sinaia au fost închise pentru ca lumea să nu se piardă (din nou) în interior sau, mai rău, să nu o tulească cu ele prin spațiu și timp în căutare de aventuri interesante.

O investiţie de 10.000 de lei din fonduri europene stă nefolosită de doi ani, în Sinaia. Şapte infochioşcuri, care arată precum cabinele telefonice londoneze, stau pe străzile din staţiune fără să aibă vreo utilitate. Oamenii care trec pe-acolo cred că sunt într-adevăr cabine telefonice... fără telefon, dar autorităţile spun că acolo vor fi puse materiale informative pentru turişti şi cărţi.

Infochioşcurile de aproape 10.000 de lei au fost puse pe străzi acum doi ani, ca parte dintr-un proiect de infrastructură mai mare. Cu 20 de milioane de euro, autorităţile locale au reparat trotuare, au construit sensuri giratorii şi au amenajat în mijlocul lor fântâni arteziene. Dar cabinele care seamănă perfect cu cele telefonice londoneze au rămas de-atunci nefolosite.

"Cabinele au fost amplasate în zone pietonale intens circulate din centrul municipiului Sinaia. Ele sunt în prezent închise, iar singura dotare este un bec în tavan", Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

Şi turiştii, şi localnicii deopotrivă fac aceeaşi confuzie.

"Ele vor avea ca utilitate acces la internet pentru turişti şi localnici, vor fi folosite în regim tip bibliotecă, poţi lua împrumut o carte şi aduce în locul ei altă carte şi mai pot fi folosite ca puncte de informare turistică. Vom pune materiale de informare", Mădălina Roşu, purtător de cuvânt Primăria Sinaia.

În vara trecută, un copil de patru ani a rămas blocat într-un asemenea infochioşc din Sinaia. A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru ca acesta să fie scos din cabină. Acum, cabinele sunt încuiate.

Sursa și imagini aici.

https://www.youtube.com/watch?v=vUg3gclzYg0

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează