Romanisme

Dacă în Bihor oamenii-s critici de artă, în Teleorman localnicii îl au doar pe Dragnea. O atmosferă halucinantă pentru cineva cu brumă minimă de educație și cultură (pentru că, na, educația și cultura îi transformă pe oameni și fac pe oricine să vrea o viață mai bună), o înregistrare ca a adunat peste 158 de mii de accesări în săptămîna care a trecut de cînd a fost încărcată.

Cam asta-i România modernă: PSD-iștii îs în lumea lor, lucrînd la niște legi care îndeasă țara înapoi în evul mediu (din care tot încearcă să iasă, cu chiu cu vai, de vreo două sau trei decenii încoace), iar cîțiva gigei disperați după atenție se dau în spectacol într-un mod jalnic și gratuit.

Unii ar spune că selecția naturală funcționează ireproșabil, chiar și acum. Și nu s-ar înșela prea tare. ”Nu sări în fața trenului că mori” ar trebui să fie o chestie simplă de înțeles, chiar și de către o primată care vede doar că se apropie de ea cu viteză mare un obiect masiv.

Distribuit pe FB de Adi Cosman și redistribuit Lia Olguța Vasilescu. Cam așa arată manipularea ieftină pentru oamenii fără discenămînt: caută să profite de lipsa de cunoștințe și de frica lor pentru a aproba acțiunea huliganilor din parlamentul României.

Ieri am avut lucruri mai bune de făcut decît să mă uit la prostia asta, dar azi am apucat să mă uit (pe bucăți) la ”marele” congres PSD din 10 martie 2018.

Mihai I a fost numit (de către unii) rege pînă la finalul vieții pentru că chiar a ocupat poziția aia de două ori, pe vremuri în tinerețe. Păstrarea apelativului e discutabilă după semnarea abdicării, dar, hai să zicem de dragul discuției, cel puțin pentru moment, că Mihai I a fost îndreptățit să primească apelativul ăla (tilul pînă în 1947, apelativ pe urmă).

De-abia a plecat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care s-a aflat ieri la Bucureşti într-o vizită oficială, că gigeii de la PSD și ALDE se fac că nici n-a trecut pe acolo. Niște inocenți care trăiesc în realitatea lor, plîngîndu-se de statul paralel pe care tot ei l-au inventat.

Conform lui Florin Altă Întrebare Iordache, de exemplu, președintele Românie are prea multe prerogative și i-ar lua cîteva dintre ele.

Dacă ai auzit pînă acum de AM Belgium și / sau Romagnetics poate te interesează ce-am de zis. Dacă ești pe cale să intri într-o relație cu cele două firme ar fi bine să te mai gîndești un pic. Dacă vor să te angajeze / contracteze să le faci o lucrare mai bine refuză-le.

Data trecută cînd am primit mesaje publicitare nesolicitate de la Ekostore (cîteva mesaje pe zi, în fiecare zi) problema s-a rezolvat cu o reclamație de spam la mailchimp. Zilele trecute am început să primesc din nou email-uri nesolicitate de la ei, tot cîteva mesaje pe zi, pe mai multe adrese de mail. Tot fără să mă înscris vreodata pentru așa ceva.

Tipul ăsta e pe deputat? Că nu arată și nu se comportă ca așa ceva. Pare mai degrabă un analfabet funcțional. Între noi fie vorba, sînt cîțiva adolescenți pe care-i cunosc care-s cu cîteva clase deasupra gigelului ăsta și ar putea să-i dea niște lecții de logică, limbaj și comportament. Și-s doar niște adolescenți!

Lipsa unei educații sexuale în timpul adolescenței poate duce la cîteva efecte secundare nedorite, unele dintre ele cu efecte pe termen lung: dacă sarcinile nedorite și BTS-urile (bolile cu transmitere sexuală) nu te sperie prea tare, sau dacă îți place să vezi adolescenți devenind părinți cu mult înainte de a înțelege responsabilitățile creșterii unui copil, nu poate fi deloc plăcut să suferi de probleme sexuale și să nu fii în stare să conștientizezi faptul că le ai. Lipsa identificării poate agrava problema, iar cînd se apelează la medic poate fi prea tîrziu.

Unul dintre momentele amuzante ale zilei pe Facebook a fost distribuirea informațiilor despre statulparalel.com, locul unde s-a refugiat tîmpenia emisă de cei de la PSD și ALDE.

Inițiativa de a aniversa nașterea lui Emanuil Gojdu în ștrandul Ioșia, unde îi fusese abandonată statuia, n-a rămas fără efecte: statuia i-a fost mutată în grabă în cetatea Oradea. Într-un portic departe de ochii publicului, măcar cît să aibă un acoperiș deasupra capului (și a torsului, dar și a picioarelor - nu neaparat același acoperiș) după ce-a stat într-un tufiș vreo 3 ani.

Opoziția a avut azi o tentativă de a da jos guvernul printr-o moțiune de cenzură, dar avea cam tot atîtea șanse ca protestele din ultimele săptămîni: zero barat. Nu e nimic surprinzător în asta: cu foarte puține excepții, românul modern e doar un războinic ”de week-end”, adică se luptă a dracului de puțin și de ineficient pentru drepturile și interesele sale.

Dacă ești foarte obosit sau chiar epuizat după o perioadă solicitantă care s-a prelungit prea mult, dacă simți că ești pe cale să dai într-o depresie oarecare, ei bine, e momentul să te tratezi cu ajutorul rectorului Valentin Popa.

Dacă nu te-ai lămurit deja că PeSeDeii și gigeii de la ALDE au luat-o razna tot mai mult, comitetul executiv de azi e mai mult decît relevant: ăștia s-au refugiat într-o realitate alternativă și încearcă să tragă întreaga Românie după ei, nepăsîndu-le cît de mult se fractuează țara în timpul procesului.

Întrebarea și răspunsul din titlu le știu de cîțiva ani buni, de cînd le-am citit în secțiunea de glume ale unei reviste vechi. Pe moment am rîs, chiar zgomotos, și-am rămas cu gluma asta în gînd doar pentru a vedea atitudinea aplicată (și) de oameni de fiecare dată cînd au ocazia. Ultimul exemplu este cel al secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, care s-a comportat acum vreo două zile în același mod ca cîinii menționați în titlu.

mda. Sîntem deja aproape de finalul anului 2017 și încă mai sînt oameni care nu înțeleg valoarea unei semnături pe un contract (discuția e aici, iar comentariile sînt interesante): se obligă să folosească niște servicii pentru o anumită perioadă (de obicei 2 ani), iar după aceea se răzgîndesc sau nu-s tocmai mulțumiți de acele servicii și vor să rezilieze contractul fără să plătească penalizarea cu care tot ei (că-s mai multe cazuri) au fost de acord.

Bine, bine, gigeii de la PSD nu-s tocmai frați de sînge, dar cînd e vorba să-și dea jos guvernele acționează exact ca o familie roșie, mare și unită împotriva oii negre care acționează împotriva tătucului cu rol de președinte. Frați de partid, frați la împărțitul banilor românilor, aproape aș spune ”frați mafioți” dacă aș avea dovezi în acest sens. În seara asta premierul Mihai Tudose și-a semnat demisia, dar nu va asigura interimatul pînă la alegerea unui nou prim ministru.

S-ar putea să nu-ți placă prea mult animite obligații, dar dacă le înțelegi utilitatea înseamnă că ești unul dintre puținii moderați inteligenți care au mai rămas pe meleaguri mioritice. Asta n-ar fi rău, dar extremiștii idioți fac moderația asta a ta să arate de-a dreptul genială.

User Rating: / 1
PoorBest  
Romanisme - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.