Biserica Ortodoxă Română intră oficial în campania pentru referendum

Pe de o parte, cică, Biserica Ortodoxă Română a dat azi semnalul decisiv pentru credincioși anunțînd că Adunarea Națională Bisericească a decis să îi îndemne pe români să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție și să voteze Da.

Participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român menționează un comunicat al Patriarhiei (sursa și textul integral aici), o chestie ce califică apelurile pentru boicotarea referendumului ca fiind ”agresive”, iar cei care comentează împotriva risipirii de bani denigrează injust referendumului.

Pe de altă parte, căsătoria nu prea are legătură cu familia (e doar legalizarea unei relații deja existente), dar dacă nu mă crezi citește ce menționa ieri judecătorul Cristi Danieț despre ceea ce spune Vasile Bănescu, purtător de cuvînt al Patriarhiei Române: „Tema acestui referendum este una foarte simplă și absolut clară (…) vorbim despre referendumul pentru definirea, explicitarea noțiunii de căsătorie. Niciodată nu a fost vorba vreun un moment anume, pe parcursul acestui demers, despre familie. Biserica Ortodoxă Română, societatea civilă românească, Coaliția pentru Familie, percepe familia în toate gradele ei de existență, de la familia integrală, părinți-copii, familie monoparentală, familie provenită din adopție. Toate aceste variații în zona familiei rămân neatinse, pentru că scopul acestui referendum nu este familia și redefinirea ei, care este și imposibilă (…)”.

Poate că Daniel, patriarh, și preoții din subordine cred că au dat o lovitură de imagine cu implicarea asta, dar oamenii care au neuroni în cap în locul tărîțelor obișnuite au decis deja că fie nu se vor duce la referendumul de săptămîna viitoare, fie se vor duce a doua zi (7 octombrie) pentru a vota masiv NU dacă se suspectează că referendumul va fi validat. Fraierii vor rămîne fraieri pînă la capăt, chiar dacă-s mulți, și nu prea ai cum să-i faci să se trezească.

Singura problemă rămîne cît de fraudat va fi referendumul, pentru că șansa fraudării lui este mult prea mare pentru a nu fi luată în calcul.

Sursa imaginii este Facebook reprodusă de aici.