Atunci cînd ”Uniți pentru familie” o dă prin bălării

Ce se întîmplă cînd nu înțelegi de fapt ce este o familie și ai o imagine deformată a ei? E simplu: obții înregistrarea alăturată.

În primul rînd, căsătoria nu înseamnă întemeierea unei familiie, e doar oficializarea unei relații (familii) care există deja. Am prieteni vechi care au întîlnit o persoană de sex opus, au făcut cîțiva copii și-s fericiți împreună chiar dacă nu-s căsătoriți.

Pe de altă parte, există familii de homosexuali care, la rîndul lor, trăiesc împreună, fericiți, chiar dacă nu toți sînt căsătoriți - familiile alea nu-s mai prejos decît cele ”tradiționale”. Bine, bine, nu se pot reproduce decît cu ajutor exterior (pentru a face un copil e nevoie în continuare de un bărbat și o femeie), dar nici unii dintre heterosexuali nu se pot reproduce oricît ar încerca - în cazul lor tehnologia poate fi de ajutor prin fecundare artficială sau in vitro.

N-o să mă leg prea mult de faptul că mulți copii sînt crescuți de două persoane de același sex (de obicei mamă și bunică) sau doar de un părinte atunci cînd celălalt a dispărut din peisaj (din diverse motive). Aia este în continuare o familie, indiferent ce-ar spune unii.

Mai relevant este faptul că în familia extinsă pot exista persoane cu care nu ai nici o legătură de sînge sau prin alianță (nu-s căsătoriți cu membri ai familiei ”tradiționale”) pe motiv că ați petrecut atîta timp împreună și atît de multă vreme încît nu prea faci diferență între ei și frați / veri / rude. Dacă nu înțelegi despre ce vorbesc ar trebui să-ți reevaluezi sistemul de referințe.