Biserica Ortodoxa Română vrea să-l canonizeze pe Arsenie Boca

BOR a reușit să devină (măcar un pic) amuzantă în cursul acestei săptămîni după ce mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a cerut ca Arsenie Boca să fie trecut cît mai repede (de urgență) în rîndul sfinţilor creștini ortodocși, urmînd ca o comisie specială să analizeze viaţa preotului și ”miracolele” făcute.

Nu cu mult timp în urmă o companie din Marea Britanie a înregistrat la Oficiul European de Proprietate Intelectuală marca “Boca părintele şi Arsenie” şi i-a oferit drepturile de folosire unui tînăr din Arad, iar acesta a început să-i vîneze pe cei ce vînd produse ce au legătură cu Boca Arsenie. Aceștia au avut de ales: fie nu mai vînd nimic, fie plătesc pentru folosirea proprietății intelectuale.

O șmecherie, evident, dar una ce-ar putea fi foarte bănoasă. Iar cum Biserica Ortodoxă Română urăște concurența și vrea banii fraierilor doar pentru ei, acum unii preoți vor să grăbească canonizarea numitului Boca Arsenie pentru a păstra (sau a încerca să păstreze - nu pot spune care-s efectele legale ale procesului de canonizare) controlul asupra fluxului de bani gheață.

Nu poți spune că nu-i o mizerie, dar măcar poți rîde de fraierii care plătesc.