BOR pregătește o nouă taxă

Pe de o parte au fost destule scandaluri despre copii aproape omorîți de preoții care-i botezau (iar incidente din astea vor continua să existe), pe de altă parte, dacă fraierul credinciosul dă deja un căcălău de bani pe niște servicii de ce n-ar da alți bani pentru posibilitatea de înregistra acele servicii? Nu există doar un singur motiv pentru care sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca filmările în biserici să fie făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor clădiri, dar nu e singura instituție care ar solicita bani pentru filmările din interiorul incintei (în muzee se face deja asta).

La fel, transmiterea în direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizată doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligaţia respectării normelor liturgice şi tipiconale. Iar activitățile cultural artistice nu se vor mai desfășura în lăcaşurile de cult, ci numai în alte spaţii aparţinînd parohiilor, pe motive de ”auto-secularizare a spațiului sacru din BOR”.

Partea bună a lucrurilor este că tehnologia va produce mereu dispozitive capabile să înregistreze fără ca persoana vizată să-și dea seama, așa că decizia celor din BOR n-ar trebui să fie o piedică.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează