Crestinii

Citate Arsenie Boca: iubește-ți aproapele

Am găsit (din nou) cîteva citate interesante atribuite lui marelui Părinte și Sfînt Arsenie Boca. Știai că el spunea mai demult să-ți iubești aproapele, indiferent dacă e bărbat femeie, dar să folosești prezervativul atunci cînd e cazul?

Rugăciuni anti-rujeolă în Moldova

Rujeola a făcut cîteva victime și în România, dar recent virusul a trecut Prutul (via Rusia) și a căutat victime și acolo. Pentru moment nu a murit nimeni (din cîte știu), dar Mitropolia republicii Moldova pare să fi  găsit o soluție inedită pentru a scăpa de această boală: rugăciunea. Preoții vor oficia slujbe speciale pentru izbăvirea de acest virus, potrivit unei circulare emise de Mitropolie.

Biserica Ortodoxa Română vrea să-l canonizeze pe Arsenie Boca

BOR a reușit să devină (măcar un pic) amuzantă în cursul acestei săptămîni după ce mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a cerut ca Arsenie Boca să fie trecut cît mai repede (de urgență) în rîndul sfinţilor creștini ortodocși, urmînd ca o comisie specială să analizeze viaţa preotului și ”miracolele” făcute.

Mănăstirea Golia executată silit

Unii spun că-i un caz fără precedent în cadrul bisericii ortodoxe (cel puțin a celei române): mănăstirea Golia va fi executată silit în contul datoriilor făcute de Vitalie, fostul stareţ căzut în patima jocurilor de noroc (păcănelele ar fi punctul slab al preotului). Mănăstirea din judeţul Iași are de returnat peste 50.000 de euro (sau 60 de mii, cum se spune în altă parte) împrumutaţi de fostul stareţ în urmă cu cinci ani. Hotărîrea definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași, în octombrie anul trecut.

Noaptea de înviere 2018, live pe Facebook

La sfîrșitul săptămînii trecute, în noaptea în care creștin ortodocșii au sărbători învierea lui Isus, cei de la Recoder au stat pe Facebook să vadă minunea din smarphone-urile românilor.

BOR pregătește o nouă taxă

Pe de o parte au fost destule scandaluri despre copii aproape omorîți de preoții care-i botezau (iar incidente din astea vor continua să existe), pe de altă parte, dacă fraierul credinciosul dă deja un căcălău de bani pe niște servicii de ce n-ar da alți bani pentru posibilitatea de înregistra acele servicii? Nu există doar un singur motiv pentru care sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca filmările în biserici să fie făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor clădiri, dar nu e singura instituție care ar solicita bani pentru filmările din interiorul incintei (în muzee se face deja asta).

Despre încrederea românilor în biserică şi preoţi

Uite, tocmai de asta a scăzut încrederea românilor în biserică și preoți: ăștia fac o mulțime de tîmpenii (e ilegal să influențezi voturile oamenilor, scandaluri sexuale, scandaluri sexuale cu minori, etc), mint, fac pe deștepții (deși mulți dintre ei nu sînt), etc, etc.

România religioasă modernă

aha, deci. ”Persoane stăpînite de duhuri rele care reacționează la chestiile sfinte.” La 60 de ani după ce omul a trimis primul obiect pe orbita planetei. Așa arată abureala fraierilor transformată în artă.

Atunci cînd preoții devin pericol public

În cursul zilei de ieri aproape 200 de nemulțumiți au protestat în faţa clădirii guvernului României împotriva legii ce ar urma să îi oblige să vaccineze copiii. Ei consideră vaccinurile nu ar fi prea eficiente (oarecum au dreptate: sînt eficiente, dar nu 100%, pe motiv că virușii evoluează și, chiar dacă ești vaccinat pentru o tulpină anume, poți fi infectat cu o tulpină diferită a aceluiași virus) și că proiectul de lege le-ar încălca drepturile constituţionale de părinţi (o prostie, pentru că e vorba de sănătatea copilului, nu cu ce-l îmbraci sau cum îl educi).

Dar momentan mă refer la ceva nițel diferit:

Un preot ateu

Am tot auzit de chestia asta în ultimele zile, dar numai acum am apucat să urmăresc ceea ce a zis Ilie Toader (cunoscut sub pseudonimul Ion Aion), preot, doctor în teologie și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Manuale de biologie în viziune creaționistă-biblică

Recunosc, a fost nevoie de Facebook pentru a afla de chestia asta. Ceva atît de fundamental greșit și pe atîtea nivele încît n-ai cum să stai serios parcurcînd textele și urmărind reportajul alăturat.

Paște fericit!

Creștini! Nu avem aceleași repere și nu vă împărtășesc credința, dar vă doresc sărbători pascale cît mai fericite și mai pline de bucurii, indiferent de religia / secta / biserica creștină din care faceți parte.

Arsenie Boca și clopotul patriarhului Daniel

Spiritul lui Arsenie Boca s-a arătat interesat de clopotul de 25 de tone și peste 400 de mii de euro pe care patriarhul Daniel la comandat pentru catedrala mîntuirii neamului.

Dezlegare la căsătorie pentru preoții catolici?

Preoții catolici căsătoriți sînt atît de puțini încît pot fi considerați excepția de la regulă. De fapt, în acest moment chiar sînt excepția de la regulă: unora dintre preoți li se permite să rămînă căsătoriți după ce se convertesc la secțiunea catolică a religiei creștine. Restul (adică marea majoritate) trebuie să fie fără pereche pe planeta asta pentru a deveni preoți. ”Domnu” le este pereche.

Mai bine ateu decît creștin ipocrit

Îmi place papa Francis, nu e prima oară cînd susțin asta și nu cred că o să-mi schimb prea curînd ideea: are o minte deschisă (chiar dacă deschiderea aia are limitările inerente credinței creștine) și coloană vertebrală, suficient cît să-și tragă proprii enoriași de urechi atunci cînd fac o prostie.

BOR scoate oamenii în stradă

Te-ai săturat deja de proteste și marșuri sau încă mai încape unul? Pentru că Biserica Ortodoxă Română organizează luna viitoare, sîmbătă, 25 martie 2017, un marş la nivel naţional pentru susţinerea valorilor familiei creştine tradiţionale. Cel mai mare organizat de BOR pînă acum, cică.

Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a sinodului BOR, ocazie cu care preoții şi-au reînnoit apelul la dialog şi responsabilitate socială (în contextul protestelor masive din ultima săptămînă și jumătate, după adoptarea de către guvern a ordonanţei de modificare a Codurilor Penale).

Pe de o parte, BOR-ul NU este neutră din punct de vedere politic. Nu atîta vreme cît le cer politicienilor bani pentru salariile preoților și pentru construirea catedralei prostirii neamului (chiar zilele trecute a reacționat negativ atunci cînd fondurile pentru cateadrală au fost reduse considerabil, poziție care a fost păstrată și-n comunicatul de ieri).

Pe de altă parte, o lună și jumătate este suficient timp ca marșul ăsta să fie deturnat. Nu neaparat de familiile de homosexuali care vor să fie recunoscute ca atare, nu neaparat de ungurii care vor să-și aniverseze ziua maghiarilor de pretutindeni timp de 10 zile, nu neaparat de cei care protestează împotriva guvernului (unii dintre ei s-ar putea să protesteze și luna viitoare, cu același ”succes” ca pînă acum).

Iertarea păcatului avortului

E o chestie pe care oarecum o înțeleg dar mi-e cam greu s-o accept: de ce un grup de persoane trebuie să ierte alt grup de persoane pentru că aceștia din urmă au luat o decizie care nu îi afectează absolut în nici un fel pe primii? Nu e vorba de avortarea copiilor lor, nu-s mamele / sorele / iubitele lor (de obicei), așa că...? Preoții pot doar să le ajute pe femeile în cauză și pe medicii implicați să se ierte singuri (și, în general, să-i ajute dacă au nevoie), nu să le ofere iertare doar pentru că așa le convine lor.

Înalt Preasfinţitul Teodosie și-a adus gărzile de corp la poliţie

Sau momentul în care biserica ortodoxă seamănă destul de mult cu organizațiile paramilitare (ca să nu spun mafiote): indivizi costumați la fel sar în apărarea șefului lor chemat să dea cu subsemnatul la poliție.

Evident că preoții ăia n-au mers acolo pentru a-i oferi protecție: creștinii de acum sînt prea puțin violenți pentru a reprezenta un adevărat pericol (cel puțin majoritatea lor), iar polițiștii de față erau în stare să-i potolească pe eventualii scandalagii (sau ar trebui să fie, doar ăsta-i rolul lor). Gărzile de corp bisericești au mers la intimidare, așa cum face orice organizație mafiotă care se respectă.

Teodosie, reprezentantul bisericii pe Pămînt

Gigelul ăsta a înțeles el ceva, dar a înțeles destul de prost: „Am avut ocazia să susţin nevinovăţia pentru că cele incriminate nu există. Atât am de spus. Şi am întrebat cui foloseşte să umilească Biserica. Pe mine, personal, nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept, dar afectează Biserica, pentru că reprezint Biserica. Probele se vor dovedi că, de fapt, nu s-au găsit”, a spus IPS Teodosie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus luarea de măsuri preventive (controlul judiciar) în cazul arhiepiscopului Tomisului în cursul săptămînii trecute în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată: Teodosie este acuzat că a încasat anumite subvenţii de la APIA pentru o cultură de vie de la Nazarcea, deși terenul ar fi fost de fapt o pîrloagă (plin de bălării și buruieni, fără viță de vie).

Adevărul despre fecioara Maria

Dincolo de rîsul sănătos pe care-l trăsei urmărind înregistrarea asta, io îs curios în legătură cu un lucru: preoții îi consideră pe gigeii ăștia ca fiind creștini? Contează mersul la biserică și banii dați acolo mai mult decît asimilarea informațiilor de bază ale sistemului de credințe respectiv?

Poate se găsește cineva să mă lămurească detaliul ăsta.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.