Crestinii

Preot ortodox din Cotmeana

Atîta vreme cît BOR-ul permite unor asemenea preoți să rămînă în slujba oamenilor biserica n-o să se facă niciodată bine.

Catedrala umilirii neamului

Am fost sîmbătă și duminică prin București, dar am avut alte treburi (mult mai importante) decît să trec prin zona catedrale încă în construcție ca să văd ce se întîmplă pe acolo. Dar n-am pierdut nimic. Bine, bine, am pierdut înghesuiala și țigăneala de acolo (măcar de data asta termenul e un pic peiorativ dar pentru moment e cel mai bun pe care l-am găsit), dar de pierderea asta nu mă plîng deloc.

Citate Arsenie Boca: mi-e rușine cu tine

Pînă și sfinții creștin ortodocși au uneori emoții mixte, în funcție de persoanele cu care intră în contact. Odinioară, cînd încă era în viață, i-a cunoscut pe tinerii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și le-a prezis mărire și putere.

Marșul ipocriziei BOR

Chestia asta poate fi descrisă pe scurt așa: preoți creștini căutînd fraieri care să le susțină ideile la referendumul de mîine și poimîine. Preoți implicați în politică, de voie sau bunăvoie, părtași la mizeriile PSD + ALDE.

Biserica Ortodoxă Română intră oficial în campania pentru referendum

Pe de o parte, cică, Biserica Ortodoxă Română a dat azi semnalul decisiv pentru credincioși anunțînd că Adunarea Națională Bisericească a decis să îi îndemne pe români să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție și să voteze Da.

Atunci cînd ”Uniți pentru familie” o dă prin bălării

Ce se întîmplă cînd nu înțelegi de fapt ce este o familie și ai o imagine deformată a ei? E simplu: obții înregistrarea alăturată.

Citate Arsenie Boca: iubește-ți aproapele

Am găsit (din nou) cîteva citate interesante atribuite lui marelui Părinte și Sfînt Arsenie Boca. Știai că el spunea mai demult să-ți iubești aproapele, indiferent dacă e bărbat femeie, dar să folosești prezervativul atunci cînd e cazul?

Rugăciuni anti-rujeolă în Moldova

Rujeola a făcut cîteva victime și în România, dar recent virusul a trecut Prutul (via Rusia) și a căutat victime și acolo. Pentru moment nu a murit nimeni (din cîte știu), dar Mitropolia republicii Moldova pare să fi  găsit o soluție inedită pentru a scăpa de această boală: rugăciunea. Preoții vor oficia slujbe speciale pentru izbăvirea de acest virus, potrivit unei circulare emise de Mitropolie.

Biserica Ortodoxa Română vrea să-l canonizeze pe Arsenie Boca

BOR a reușit să devină (măcar un pic) amuzantă în cursul acestei săptămîni după ce mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a cerut ca Arsenie Boca să fie trecut cît mai repede (de urgență) în rîndul sfinţilor creștini ortodocși, urmînd ca o comisie specială să analizeze viaţa preotului și ”miracolele” făcute.

Mănăstirea Golia executată silit

Unii spun că-i un caz fără precedent în cadrul bisericii ortodoxe (cel puțin a celei române): mănăstirea Golia va fi executată silit în contul datoriilor făcute de Vitalie, fostul stareţ căzut în patima jocurilor de noroc (păcănelele ar fi punctul slab al preotului). Mănăstirea din judeţul Iași are de returnat peste 50.000 de euro (sau 60 de mii, cum se spune în altă parte) împrumutaţi de fostul stareţ în urmă cu cinci ani. Hotărîrea definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași, în octombrie anul trecut.

Noaptea de înviere 2018, live pe Facebook

La sfîrșitul săptămînii trecute, în noaptea în care creștin ortodocșii au sărbători învierea lui Isus, cei de la Recoder au stat pe Facebook să vadă minunea din smarphone-urile românilor.

BOR pregătește o nouă taxă

Pe de o parte au fost destule scandaluri despre copii aproape omorîți de preoții care-i botezau (iar incidente din astea vor continua să existe), pe de altă parte, dacă fraierul credinciosul dă deja un căcălău de bani pe niște servicii de ce n-ar da alți bani pentru posibilitatea de înregistra acele servicii? Nu există doar un singur motiv pentru care sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca filmările în biserici să fie făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor clădiri, dar nu e singura instituție care ar solicita bani pentru filmările din interiorul incintei (în muzee se face deja asta).

Despre încrederea românilor în biserică şi preoţi

Uite, tocmai de asta a scăzut încrederea românilor în biserică și preoți: ăștia fac o mulțime de tîmpenii (e ilegal să influențezi voturile oamenilor, scandaluri sexuale, scandaluri sexuale cu minori, etc), mint, fac pe deștepții (deși mulți dintre ei nu sînt), etc, etc.

România religioasă modernă

aha, deci. ”Persoane stăpînite de duhuri rele care reacționează la chestiile sfinte.” La 60 de ani după ce omul a trimis primul obiect pe orbita planetei. Așa arată abureala fraierilor transformată în artă.

Atunci cînd preoții devin pericol public

În cursul zilei de ieri aproape 200 de nemulțumiți au protestat în faţa clădirii guvernului României împotriva legii ce ar urma să îi oblige să vaccineze copiii. Ei consideră vaccinurile nu ar fi prea eficiente (oarecum au dreptate: sînt eficiente, dar nu 100%, pe motiv că virușii evoluează și, chiar dacă ești vaccinat pentru o tulpină anume, poți fi infectat cu o tulpină diferită a aceluiași virus) și că proiectul de lege le-ar încălca drepturile constituţionale de părinţi (o prostie, pentru că e vorba de sănătatea copilului, nu cu ce-l îmbraci sau cum îl educi).

Dar momentan mă refer la ceva nițel diferit:

Un preot ateu

Am tot auzit de chestia asta în ultimele zile, dar numai acum am apucat să urmăresc ceea ce a zis Ilie Toader (cunoscut sub pseudonimul Ion Aion), preot, doctor în teologie și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Manuale de biologie în viziune creaționistă-biblică

Recunosc, a fost nevoie de Facebook pentru a afla de chestia asta. Ceva atît de fundamental greșit și pe atîtea nivele încît n-ai cum să stai serios parcurcînd textele și urmărind reportajul alăturat.

Paște fericit!

Creștini! Nu avem aceleași repere și nu vă împărtășesc credința, dar vă doresc sărbători pascale cît mai fericite și mai pline de bucurii, indiferent de religia / secta / biserica creștină din care faceți parte.

Arsenie Boca și clopotul patriarhului Daniel

Spiritul lui Arsenie Boca s-a arătat interesat de clopotul de 25 de tone și peste 400 de mii de euro pe care patriarhul Daniel la comandat pentru catedrala mîntuirii neamului.

Dezlegare la căsătorie pentru preoții catolici?

Preoții catolici căsătoriți sînt atît de puțini încît pot fi considerați excepția de la regulă. De fapt, în acest moment chiar sînt excepția de la regulă: unora dintre preoți li se permite să rămînă căsătoriți după ce se convertesc la secțiunea catolică a religiei creștine. Restul (adică marea majoritate) trebuie să fie fără pereche pe planeta asta pentru a deveni preoți. ”Domnu” le este pereche.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.