Credeai că le-ai văzut și le-ai auzit pe toate, nu? Ei bine... eu n-aș fi chiar atît de sigur. Cu siguranță trebuie să fi auzit deja de tatuaje și dependență, dar mai puțin (sau deloc) de combinația celor două. Și totuși... după ce a trecut prin operații de grefare a pielii în scopul ștergerii tatuajelor din adolescență, Keith Gordon a cheltuit £15,000 pentru a le reface pe corp și pe față. Bărbatul de 58 de ani suferă de un comportament obsesiv-compulsiv extrem care-l obligă să acționeze sub acțiunea unor impulsuri incontrolabile o dată la fiecare cîțiva ani. Acum 5 ani s-a simțit obligat, de exemplu, să-și tatueze întreg corpul și să se reinventeze ca ”cel mai tare tip din Essex”. Mai demult, cînd avea 45 de ani, a devenit obsedat în căsătorie și întemeierea unei familii. Iar la fiecare cîțiva ani își ”rescrie” viața după cum îi dictează obsesia. Rezultul și efectele le puteți remarca în reportajul alăturat.

în caz că ai nevoie să știi, comportamentul obsesiv-compulsiv face parte din categoria tulburărilor anxioase și este caracterizat de obsesii (adică idei, gînduri, impulsuri sau imagini persistente care sînt experimentate ca intrusive sau inadecvate și care cauzează anxietate) și compulsii (comportamente repetitive sau acte mentale al căror scop este acela de a preveni sau reduce anxietatea și nu cel de obținere a plăcerii sau a gratificării).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Comportament obsesiv compulsiv și dependența de tatuaje - Dan-Marius Sabău - Psihologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.