Mai spune uneori, cînd discuția ajunge în zona asta, că există doar o singură categorie de oameni care nu au probleme (morții), și nici măcar în cazul lor nu se știe sigur (poate că, totuși, își duc cu ei problemele odată cu momentele frumoase ale vieții dar nimeni nu s-a întors să ne povestească și nouă). Cele mai multe-s ușoare (sau se rezolvă relativ ușor), altele-s mai serioase în timp ce, ocazional, mai dau peste cîte ceva traumatic. Că doar, na, asta e viața - nu poate fi totul bine.

Unul din lucrurile destul de cunoscute este că atunci cînd oamenii povestesc despre problemele lor (mai ales cele grave) ajung să treacă mai ușor peste ele. Fie că folosesc scrisul sau vocea, povestea are un efect terapeutic, mai ales atunci există cineva care citește sau ascultă și interacționează. E unul dintre puținele situații în care rolul preotului creștin se apropie de cel al unui psihiatru, dar alta e altă poveste.

Sophie Andrews consideră că simplu act al ascultării unei asemenea povești îi poate schimba viața persoanei care povestește. Ca adolescentă Sophie s-a bazat pe o linie telefonică de ajutor în timpul unei crize personale și consideră că acel apel i-a salvat viața. Suportul venit din partea unui străin cu care interacționa a avut un impact profund asupra ei și i-a inspirat și pe alții să-și instaleze o linie de ajutor pentru a se adresa persoanelor care suferă de singurătate.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
De multe ori e suficient doar să asculți - Dan-Marius Sabău - Psihologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.