Un grup de oameni trebuie să analizeze o problemă și să ia o decizie. Experiența spune, pe scurt: cu cît numărul de persoane crește cu atît decizia e mai proastă. De obicei. Pe motiv de spirit de turmă, pentru că unii oameni sînt ușor de influențat iar alții încep să se certe sau să se piardă în detalii. Iar lista de motive ar putea continua, dar ai prins deja ideea.

Dar dacă împarți grupulul ăla de X persoane în Y grupuri de 4-5 persoane (unde X și Y pot varia în funcție de cîți oameni sînt implicați) ai șanse ceva mai mari să obții ceva bune decît dacă-i implici pe toți grămadă. Pentru că ideile se schimbă mai bine într-un grup mic, iar oamenii pot cădea de acord chiar și atunci cînd au perspective diferite (și nu sînt incompatibile).

Tu cum iei deciziile atunci cînd implici grupul tău?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Deciziile de grup sînt de obicei proaste. De obicei. - Dan-Marius Sabău - Psihologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.