Pînă acum n-am întlnit decît două persoane care erau cît se poate de sigure pe ele că erau ținta unor conspirații menite să le urmărească fiecare mișcare sau chiar să le facă rău (Liviu Dragnea ar fi al treilea, dar încă nu l-am cunoscut personal), au fost singurii adepți ai conspirațiilor care o luaseră razna destul de mult. Coaliția pentru familie, gigeii care-s împotriva vaccinării și cei care cred că Pămîntul e plat sînt mult mai moderați decît primii doi și destul de inofensivil (atîta vreme cît nu le contrazici vehement perspectiva, cu sau fără dovezile de rigoare, și nu îți transmit vreun virus pentru care ai protecție insuficientă).

Revenind la partea de contrazicere a teoriilor conspiraționale, nu te prea poți certa cu adepții lor folosind argumente raționale pentru a-i convinge că greșesc. Mai mult: acele argumente ar putea fi folosite de către ei pentru ”demonstra” mai departe conspirația respectivă.

Sună ciudat, dar așa-s unii oameni. Dacă încerci să-i convinge va ieși urît și foarte personal, de multe ori e de preferat să-i ignori sperînd că acțiunile lor nu te vor afecta prea mult. Aș putea da cîteva exemple pe marginea subiectului (dar poți găsi și tu cîteva, fie de la oamenii din jur, fie de pe internet), dar mai bine îl las pe Alex Jones să-ți explice cîteva chestii despre gîndirea științifică necesară pentru a identifica și a dezbate teoriile false cu care intri în contact.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Despre adepții teoriilor conspiraționiste - Dan-Marius Sabău - Psihologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.