Oprirea psihopaților în timpul dezvoltării lor

Psihopați sînt cam peste tot, nu există limitări geografice, religioase sau sexuale cînd vine vorba de așa ceva. Chiar și tu s-ar putea să fii, dar nu ești tocmai sigur de asta. Dacă testarea oamenilor și oprirea dezvoltării psihopaților s-ar face pe scară largă istoria omenirii (și clasa politică în general) ar fi fost foarte diferită de ceea ce cunoaștem.

Neuro-cercetătorul James Fallon a descoperit că psihopatie la limită atunci cînd și-a folosit imaginile obținute din analiza cerebrală în timpul unui studiu. Acum se consideră un psihopat norocos pentru că înțelege că intuiția mamei sale a stabilit un alt curs decît cel obișnuit manifestării psihopatiei sale la maturitate. Educația primită de la părinți și conexiunile familiale pot face diferența între un psihopat antisocial și unul pro-social.

Psihopatia este dereglarea mintală sau de personalitate asociată psihopaților. Este caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus. Se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează