Știi să-i motivezi pe oamenii cu care lucrezi?

Te simți motivat în ceea ce faci? Cum îți petreci timpul la slujbă sau lucrînd la proiectele în care ești implicat? Poți transmite avîntul ăsta (dacă îl ai) și celor din jurul tău?

Zilele trecute am fost nevoit să renunț la un client pe motiv că timpul investit în firma respectivă (Total Bet Transilvania SRL) s-a transformat într-o pierdere imensă de vreme, iar dialogul cu Vese Bogdan Dumitru era la fel de productiv ca un scuipat în mijlocul unei tornade. Nu-ți recomand să îi eviți, dar dacă ai de gînd să comunici în viitor cu cei de acolo ar fi bine să ai multă răbdare și să nu-i lași să devieze prea mult de la subiect, asigură-te că-ți oferă informații complete înainte de a face ceva, orice, pentru ei, ține-te de capul lor pînă fac ceea ce ți-au promis.

Paragraful anterior este doar un exemplu practic, unul singur, dar lista poate continua aproape la nesfîrșit: unii nu știu să păstreze motivația oamenilor cu care lucrează. Fie n-au timp, fie nu-i interesează, fie își închipuie că găsesc mereu alți oameni cu care să lucreze atunci cînd nemulțumiții pleacă (ultima parte are doar rezultate limitate - vorba zboară, iar oamenii noi s-ar putea să nu mai vină pe motiv că au auzit chestii nasoale despre tine).

Tu ce faci ca să-i păstrezi pe cei din jurul tău motivați? Motivul pentru care întreb este simplu: a ști să-i motivezi pe oameni nu este o ”știință” bătută în cuie. Oamenii reacționează diferit la stimuli, iar ceea ce-i încîntă pe unii îi lasă rece (indiferenți) pe alții. Chiar dacă azi, acum, cunoști cîteva dintre lucrurile astea oricînd poți învăța / experimenta ceva nou, cu un rezultat ceva mai bun decît ceea ce știi deja.