Sfaturi pentru a te menține motivat

Ascultă-i ce spun, pentru că le spun bine: ai nevoie de energie (adică de un somn de calitate și mîncare sațioasă) pentru a te menține motivat. Împarte-ți sarcinile mai mari în bucăți ceva mai accesibile și, odată începută o acțiune ține-te de ea pînă o termin, de preferabil fără întreruperi. Să faci cîteva lucruri mereu și mereu și mereu, pînă te plictisești de moarte și dincolo de aceea nu te motivează deloc să fii mai bun - așa că alternează-le.

Fă ce te pasionează, implică-te în mai multe domenii diferite, combină sarcinile și înconjoară-te de oamenii care te motivează. Pauzele lungi și dese, cheia marolor succese? O fi ceva amuzant, dar are un sîmbure de adevăr.

Te-ai apuca de treabă, dar obiceiurile te împiedică? Ai prefera să te joci sau să te uiți la un film în loc să lucrezi un pic, să te antrenezi sau să faci ceva constructiv? Transformă-ți țelurile într-un obicei (de preferabil plăcut) și-ți va fi mult mai ușor de urmărit pînă la capăt. Sau poate nu vei munci nici o zi din restul vieții tale.

Cultura îți influențează capacitate de motivare, dar cea mai bună motivare este auto-motivarea. Cei din jurul tău te pot ajuta, obiceiurile și plăcerea te pot ajuta, dar cel mai mare ajutor ți-l oferi singur.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează