Creioanele pe care (probabil) le folosești se bazează pe bucata de grafit din interior pentru a lăsa urme vizibile pe hîrtie: cîteva straturi de molecule de carbon se lipesc de suprafața netedă în funcție de mișcările tale. Grafenul (grafena) este varianta bidimensională a grafitului: un singur strat de atomi dispuși într-o rețea hexagonală, cu proprietați ceva mai speciale.

Și nu este chiar atît de greu de obținut, deși utilizarea sa ulterioară ar putea să fie oarecum dificilă.

Grafenul este un foarte bun conducător de electricitate și e căldură, iar în următorii ani va fi tot mai des folosit în dispozitive electronice cu acoperire mare. Unii spun că deja am intrat în era grafenei cam în aceeași manieră în care strămoșii noștri îndepărtați au intrat în era pietrei, a bronzului sau a fierului.

E greu de estimat unde ne va duce, sau cum va interacționa cu era informației și era spațială (celelalte aspecte ale tehnologiei ce ne ghidează acțiunile), dar vom trăi și vom vedea. Probabil.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum să faci grafen - Dan-Marius Sabău - primii pasi: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.