Ce-ar trebui să știi cînd cauți o slujbă

Informațiile prezentate de James Citrin sînt destul de valabile, dar nu sînt tocmai complete: activitatea pe Facebook (și rețelele sociale / internet în general) sînt la fel de relevante ca și experiența profesională de pînă acum. Atitudinea potrivită este relevantă, indiferent dacă îți cauți o slujbă, vrei să o păstrezi pe cea curentă sau vrei să faci carieră în firma la care lucrezi.

Da, este frumos să ai prin preajmă niște angajați / colegi bine pregătiți, capabili să își facă bine și repede treburile pentru care sînt plătiți. E perfect atunci cînd echipa este bine închegată și poți face cu ea chestii și în afara orelor de lucru (indiferent dacă e vorba de mers la film, laser tag sau rafting).

Însă nimeni nu are nevoie de angajați care freacă menta pe Facebook în loc să-și facă treaba pentru care sînt plătiți sau oameni care distribuție lucruri stupide pe rețelele sociale. Atitudinea angajatului se poate răsfrînge și asupra companiei care-l angajează, iar Facebook este considerat spațiu public. Ceea ce vreau să subliniez este că atitudinea potrivită nu ar trebui să se oprească atunci cînd îți găsești un job, ar trebui continuată și după aceea - valorează la fel de mult ca pregătirea profesională.