primii pasi

Cîțiva ani de programare în 8 minute

Înregistrarea alăturată a reușit să-mi trezească cîteva amintiri plăcute, ”aproape” de nostalgie - după un sfert de secol de programare pot spune că am trecut prin toate chestiile astea.

Cum să construiești o piscină încălzită

E făcută (aproape) în întregime natural, e durabilă și ar trebui să te țină bine încălzit inclusiv iarna (atîta vreme cît ține focul în vatră).

Cum se face pîinea

Unii spun că e nevoie de timp pentru a face pîine, dar e ceva magic în tot procesul ăla. O fi așa sau o fi altfel, n-aș putea spune cu siguranță - încă nu știu să fac pîine (nu mi-am murdărit mîinile cu așa ceva, deocamdată).

Cum să-i înveți pe copii să împartă

Unii spun că dragostea cu forța nu prea merge, dar la fel de proaste efecte se obține și cînd faci educație cu forța: sînt șanse mari să obții exact opusul a ceea ce ai de gînd.

Armă cu plasă

Dacă ai timp de pierdut vara asta pierde-l cu folos și contruiește o armă cu plasă.

Despre net-ul întunecat

Există un motiv întemeiat pentru care prezentarea asta e la categoria Primii pași și nu la Internet și e cît se poate de simplu: dacă vrei să începi să navighezi pe internetul întunecat (sau dark net sau internetul paralel - depinde cum vrei să-i spui) trebuie să începi de undeva.

Cum să împăturești 5 modele de avioane de hîrtie

Azi dimineață a turnat cu găleata în Oradea și imediata apropiere, acum încă mai plouă (deși s-a mai potolit nițel), dar nu e vreme potrivită pentru lansarea unor obiecte zburătoare din hîrtie. Dar măcar este un moment bun pentru a sta în casă și, eventual, în timp ce mai faci și alte chestii înveți cum să faci 5 modele de avioane.

Cum scapi de gunoaiele din lumea modei

Uneori am impresia că arta modei e plină de rebuturi care nu trec de poarta fabricii decît ca să ajungă la unele parade cu ciudăței îmbrăcați aiurea (bine, bine, e doar o impresie nu tocmai realistă, dar prefer s-o păstrez pînă nu mă convinge cineva că greșesc).

Cum să faci grafen

Creioanele pe care (probabil) le folosești se bazează pe bucata de grafit din interior pentru a lăsa urme vizibile pe hîrtie: cîteva straturi de molecule de carbon se lipesc de suprafața netedă în funcție de mișcările tale. Grafenul (grafena) este varianta bidimensională a grafitului: un singur strat de atomi dispuși într-o rețea hexagonală, cu proprietați ceva mai speciale.

Cum să-ți îmbunătățești somnul

O sugestie oferită de doctorul Daniel Barone, neurologist la spitalul presbiterian din New York și profesor asistent la Weill Cornell Medical College, pentru îmbunătățirea somnului: 15 minute de meditație în fiecare seară.

Cum să eviți legal plata contribuțiilor la salariați

Dacă ar fi să mă iau după măsurile pe care PSD și ALDE, din 1 ianuarie 2018 s-ar putea ca poziția de angajat la o companie privată s-ar putea să devină un moft. Bine, bine, unele companii mari s-ar putea să-și păstreze oamenii cu contractele pe care le au și acum, la fel și companiile care au angajați necalificați (genul de persoane pe care nu-i duce mintea să se adapteze). Dar mulți angajatori vor dori să scape de amenințările cu închisoarea în situațiile în care întîrzie să plătească contribuțiile sociale pentru angajați. Nu pentru că țin ei neaparat să nu le plătească, ci pentru că nu întotdeauna îți permit să le plătească la timp (dintr-o sumedenie de motive).

Cum să supraviețuiești departe de tehnologie

Nu-ți face iluzii, șansele tale de supraviețuire în cazul unei eventuale apocalipse (bine, bine, nu e chiar eventuală, chiar dacă șansele ei sînt încă reduse) sînt reduse: chiar dacă cumva supraviețuiești primelor zile s-ar putea să nu supraviețuiești primului an dacă nu ești pregătit din timp pentru așa ceva.

Cum să-i faci pe copii să asculte

Cîteva chestii ce par să fie bine gîndite. E cineva care are copii sau lucrează mult cu copiii și vrea să infirme / confirme ideile astea?

Ce-ar trebui să știi cînd cauți o slujbă

Informațiile prezentate de James Citrin sînt destul de valabile, dar nu sînt tocmai complete: activitatea pe Facebook (și rețelele sociale / internet în general) sînt la fel de relevante ca și experiența profesională de pînă acum. Atitudinea potrivită este relevantă, indiferent dacă îți cauți o slujbă, vrei să o păstrezi pe cea curentă sau vrei să faci carieră în firma la care lucrezi.

Cum să-ți cîștigi încrederea în sine la locul de muncă

Această înregistrare este dedicată tuturor copiilor care au terminat 12 sau 13 clase, dar care fie nu s-au înscris la bacalaureat, fie l-au dat dar l-au picat cu brio.

Coș din ziare reciclate

Site-ul Cutia cu Surprize a fost realizat pentru a da tuturor posibilitatea de a vinde produsele pe care le realizează, indiferent dacă procesul este manual sau deja industrializat (adică undeva există o linie de producție bine pusă la punct).

Cum să-ți asortezi cămașa și cravata

Eu n-o să am nevoie de informațiile astea prea curînd (sper că niciodată, dar nu știu ce evenimente și circumstanțe vor apare în viitorul îndepărtat, dar pînă atunci mă mulțumesc cu tricourile și kimonourile obișnuite), dar s-ar putea ca tu să ai nevoie de ele și va trebui să fii îmbrăcat ceva mai elegant.

Cum să-ți desfunzi toaleta

De cînd sînt președinte de asociație de proprietari am avut prilejul să aud plîngeri din partea cîtorva vecini că le refulează toaleta sau chiuveta de la bucătărie pe motiv că se acumulează mizerie pe țevi pînă se formează dopuri care blochează tot.

S-a încercat desfundarea cu dizolvant de vase, cu apă sub presiune (trimisă la destinație cu un furtun), cu o bucată de sîrmă manevrată de instalator, etc. Cu mai mult sau mai puțin succes, în funcție de cantitatea de dizolvant și apă și experiența omului la capătul sîrmei. Nu știu să se fi folosit săpun de vase și apă caldă (sau fierbinte) pentru evacuarea dopului, dar dacă încerci și merge spune-mi și mie.

Cum să-i influențezi pe cei din jur

Gigele, spune-mi și mie în ce măsură funcționează sfaturile astea.

Ce înseamnă să fii inginer electronist și de calculatoare

Îți place să butonezi telefonul mobil inteligent și tableta? Îți place să te dai pe internet, stînd cu orele pe Facebook, YouTube sau Netflix dar vrei să afli mai multe despre modul în care funcționează?

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.