Campionatul National de kendo 2010

Ieri și alaltăieri a avut loc la București Campionatul Național de kendo, sîmbătă s-a ținut faza pe echipe iar duminică faza individuală. Acum cîteva săptămîni s-a anunțat cu tam-tam că va avea loc la sala Floreasca, în cadrul complexului cu același nume, undeva lîngă liceul Jean Monet. S-au și făcut planificări în legătură cu mersul la sală folosind microbuzele pentru cei care s-au cazat dest ul de departe și ar fi putut avea probleme cu ajunsul la timp.

Ar fi trebuit să ajung în București sîmbătă dimineață dar pînă la urmă am ajuns doar ieri dimineață. Motivele sînt irelevante, ce este relevant este apelul pe care l-am primit de la un prieten în prima zi a campionatul. Acesta spunea că s-a dus la sala Floreasca să urmărească și el campionatul dar că acolo era de fapt handbal. A mai văzut cîțiva băieți cu echipamente de kendo care tocmai plecau, deși era tocmai ora de începere a competiției pe echipe. Asta m-a făcut curios, era prima oară cînd se întîmpla așa ceva la un ditamai campionat național... să ajungi la locație și să descoperi că sala pe care o credeai rezervată pentru eveniment nu mai era disponibilă. Am început să dau apeluri telefonice, dar persoanele responsabile de organizarea nu prea au fost disponibile. Am aflat pînă la urmă că locația campionatului se mutase pentru ziua aceea (sîmbătă) în altă parte, la Colegiul Național Elena Cuza, undeva în Drumul taberei, dar că nu se știa nimic despre locația și ora de începere a competiei individuale.

Am ezitat să mă mai duc în aceste condiții, dar pînă la urmă m-am dus oricum. Mai aveam cîteva lucruri de rezolvat acolo, nu doar participarea la concurs... dacă ar fi fost doar atît nu m-aș mai fi ostenit să fac drumul ăla. Este ciudat să te duci 600 de km la o competiție într-un oraș și să nu știi din timp cînd și unde are loc. Cînd am ajuns în Gara de Nord am început să sun din nou oamenii și mi s-a spus că locația era tot CN Elena Cuza și că ar trebui să mă grăbesc, pentru că oamenii se adunau deja. între noi fie vorba, era cu 2 ore înainte de începerea oficială a competiției, și știu sigur că nici orarul oficial nu a mai fost respectat.

Din punctul de vedere al kendo-ului m-am cam dus degeaba în București, dar a fost bine. Mi-am dat seama că aceasta a fost ultimul eveniment la care m-am dus ca membru afiliat la FRAMC (federația de arte marțiale de contact din care face parte și kendo-ul romănesc). S-a tot vorbit despre crearea unei federații de kendo care să fie recunoscută oficial, dar pentru moment au rămas doar vorbe. Probabil că se va reuși realizarea ei cîndva în viitor, probabil că atunci mă voi gînd la revenirea într-o federație sportivă romănească, dar asta va rămîne de văzut în funcțiile de condțiile de atunci.