Antrenament la Debrecen, Ungaria

Luna trecută unul dintre colegii mei de la clubul de kendo din Oradea, Simon, a mers la stagiul de kendo din Hajdunanas, Ungaria. Am fost și eu acolo, la stagiul din decembrie 2007, dar nu am reușit să mă duc și eu pentru că nu am avut la dispoziție cîteva zile libere. Stagiul de la Hajdunanas adună la sfîrșitul fiecărui an kendoka de la cluburi le din Ungaria și Romănia, probabil și din alte țări... n-am ținut niciodată socoteala.

Este ceva bun pentru că avem prilejul să învățăm lucruri noi, să ne antrenăm cu sensei (profesori) cu grad mare (pînă la 7 Dan, din cîte știu) și să ne facem noi cunoștințe sau chiar prieteni printre practicanții de kendo de la alte cluburi. Astfel, acolo am avut prilejul să îi cunoaștem pe cei de la clubul Bushido din Debrecen. Distanța dintre Debrecen și Oradea este de vreo 50 de km, iar acum, că Romănia face parte din UE, trecerea graniței în Ungaria este mai mult o formalitate... așa că aseară am fost pînă acolo. A fost un antrenament interesant (chiar dacă nu știu deloc limba , o știe Simon) și intenționăm să ne mai ducem pe acolo, în măsura posibilităților (adică a timpului liber și a organizării).

în aprilie 2010 campionatul european de kendo se va ține la Debrecen (mai multe informații aici). Noi nu vom participa, dar vom fi măcar ca spectatori.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează