Cupa Kanji Tsushima, editia a doua, Brasov, anul 2009

Ieri, 31 octombrie 2009, a avut loc a doua e diție a cupei Kanji Tsushima, în Brașov. Domnul Kanji Tsushima este fostul ambasador al Japoniei în Romănia și este considerat părintele kendo-ului romănesc. Dînsul are 6 Dan în kendo și a adus practic această artă marțială la noi începînd să predea kendo în 1990.

Cupa a avut loc la Liceul Sportiv din Brașov începînd cu ora 11:00, liceul este situat lîngă Poarta Schei, în centrul vechi al Brașovului. Concursul a fost organizat de clubul Kyobukan din Brașov și au luat parte cluburile: Ikada și Clubul Romăn de Kendo din București, Bushi Tokukai din Miercurea Ciuc, Kyobukan din Brașov, Ronin-Do Oradea, Budoshin Kendo și Isshin din Cluj-Napoca, Shugyosha din Brăila, Kenshin din Galați, Kaybukan Constanța.

Concursul a avut doar categoria individual și 3 secțiuni: fete, juniori și seniori. Finala la seniori a avut loc între doi membri ai CRK (Clubul Romăn de Kendo): Mahika Sorin și Chirea Alin și a fost cîștigată de Mahika Sorin.

Juniori: Locul I – Chirea Alin (CRK)
Locul II – Chirea Valentin (CRK)
Locul III – Illies Attila (Bushi Tokukai Miercurea Ciuc)

Feminin: Locul I – Vaia Betty (CRK)
Locul II – Grapa Dana (Kyobukan Brasov)
Locul III – Calina Cristina (CRK)

Seniori: Locul I – Mahika Sorin (CRK)
Locul II – Chirea Alin (CRK)
Locul III – Dutescu Mihai (Ikada București)
Stupu Alexandru (Kaybukan Constanța)

Am participat din partea clubului de kendo din Oradea, împreună cu colegul meu Szabo Simon. După concurs am fost să mîncăm pizza la un restaurant din centrul Brașovului. Se numește Kowlun Pizza & Paste și se află pe strada Diaconu Coresi. Atmosfera a fost plăcută, iar mîncarea a fost bună. Merită vizitat.