povestiri

Dragul BeTe, cel care sărută fete

Bocancii alunecară pe pămîntul umed parcă căutînd un sprijin solid care nu era pe nicăieri, au început să se miște cu o violență crescîndă, încercînd să oprească alunecarea în groapa plină cu apă și nămol. Dar n-au reușit, iar omul se prăbuși pe fund cu un pleosc înfundat. Cîteva înjurături se făcură imediat auzite, scăpate involuntar sub imboldul unei enervări pe care tînărul nu și-o putea înf

Dormind în spațiul extraterestru

- Bă, nu te mai foi atît!

- Nu mă pot abține, n-am nici un control asupra mișcărilor corpului.

- Fă-ți, și așa spațiul este prea îngust pentru a ne agita amîndoi.

- Spațiu? răspunse cu o întrebare pe un ton foarte amar cel de-al doilea bărbat, ceva mai vîrstnic. Spațiu e cît vezi cu ochii, continuă el arătînd spre planeta albastră de dedesubt și apoi spre vidul negru întrerupt

Oradean amendat pentru ca si-a izolat termic apartamentul

- Buna dimineața, somnorosule!

Mîrîitul care se auzi de sub plapumă ar fi pus pe gînduri orice cîîine fioros, dar încetă după numai cîteva secunde, odată cu sunetele care l-au provocat. Dar vocea feminină nu plecă nicăieri, ba din contră: sunetele unui material textil frecat de metal se făcură auzite, iar odată cu ele lumina puternică a soarelui intră în încăpere. Cerul era senin și fără

Utin"spa - citeva cuvinte

Această lucrare este probabil prima tentativă de roman. Am început-o acum cîțiva ani buni, dar din cauza lipsei de timp a trebuit să o pun temporar deoparte și să mă ocup de alte proiecte. în principal a fost vorba de pagini web.

Utin'spa se dorește a fi un roman în trei părți. în momentul de față este gata prima și o parte din a doua. în funcție de timpul pe care-l voi avea la dispoziție

Dincolo de realitate

1

 

Dincolo de realitate

Gladiatorul

Omul zăcea în praful arenei obosit și plin de sînge. Rănile îl dureau iar aerul pe care se căznea cu a

Alegeri parlamentare

- Situația candidaților noștri nu este prea roză! Dacă nu facem nimic vor pierde alegerile.

Furnizorul de vise

Furnizorul de vise

1 (prefață)

 

Furnizorul de vise

Un spin-off The Walking Dead difuzat aseară în Muntenegru

Succesul colosal al serialului i-a făcut pe producători să caute noi perspective asupra pandemiei care a cuprins întreaga lume și îi face pe morți să se scoale din morminte căutînd noi victime. Acum vreo 3 ani au scos Fear of the Walking Dead, iar acum producătorii au împins limitele chiar mai departe: primul episod al unui nou serial a fost difuzat aseară. A fost filmat în Muntenegru și difuzat în timp real în întreaga lume.

Donald și rușii

Io zic să nu-ți bați prea mult capul în legătură cu relația Donald Trump cu rușii. Rățoiul o fi bufonul american perfect, dar nu e omul rușilor pus într-o poziție de conducere.

Oile de atac ale României

Vestea bună a zilei de ieri e următoarea: antrenamentele asidue care s-au întîns pe mai mulți ani au început să dea roade! Oile de atac au dus la capăt prima misiune reușită împotriva marinei ruse.

Frexit, a doua revoluție franceză

- Istoria ne spune că marea revoluție franceză a avut efecte benefice la nivel global: în cei 10 ani de frămîntări sociale care au început în 14 iulie 1789 și 9 noiembrie 1799 strămoșii noștri au răsturnat monarhia, au inventat și au folosit la greu ghilotina, l-au proiectat în față pe Napoleon Bonaparte, cel care ulterior a cucerit o mare parte a Europei, unificînd popoare și creind noi țări. În fiecare 14 iulie sărbătorim căderea Bastiliei, ziua în care oamenii de rînd au eliberat deținuții din fortăreața care a devenit simbol al vechiului regim.

Femeia se opri un pic, o pauză scurtă a discursului pregătit din timp pentru a trece cu privirea peste publicul din imediata apropiere, apoi continuă:

Mumia lui Lenin nu mai este singură

Marele revoluționar Vlarimir Ilici Lenin a fost mumificat acum cîteva decenii pentru a fi mereu aproape de cei pe care i-a condus spre libertate și de către urmașii lor, pentru a fi admirat și onorat pînă la sfîrșitul timpului, cînd oamenii se vor alătura dinozaurilor în negura istoriei alternative a Terrei.

Ei bine, mumia lui Lenin nu mai este singură în sarcofagul pregătit de poporul rus! O altă mumie i s-a alăturat în odihna veșnică și admirația întregii omeniri.

Marketingul de vineri seara

Manevra publicitară care dorește să comemoreze 40 de ani de la cutremurul din 1977 a funcționat ireproșabil, chiar dacă a apărut cu cîteva ore prea devreme: oamenii au început să se intereseze despre efectele cutremurelor și gradele lor, despre ceea ce ar trebui să facă atunci cînd începe să tremure clădirea cu ei înăuntru.

România sănătoasă

Democrația României este atît de sănătoasă încît în toată Casa Poporului are doar 300 de parlamentari și 50 de biciclcete pentru producere de electricitate.

Senatorii sînt atît de sănătoși încît pedalează în fiecare zi ca să ajungă la slujbă, iar acolo pedalează din nou ca să mențină lumina aprinsă în întreaga clădire.

Ba mai mult: deputații se înghesuie să dea din picioare la bicicletă, preferînd această activitate în locul datului din gură la tribună sau în fața camerele video.

Nu mamuții-s de vină, ci Elodia

Exact. Demult dispăruta și mult căutata Elodia. Refugiată la Instutul Geologic Român din buricul Bucureștiului, printre exponatele Muzeului de Geologie, s-a adaptat cel mai bine printre rămășițele de mamuți: noaptea la etaj, în timpul zilei la subsol.

Nu-l condamna prea tare pe Tolontan. Nu e e vina mamuților că au devenit radioactivi, e vina mediatizării persoanei care și-a petrecut cel mai mult timp alături de ei.

Găsit 10 miliarde de lei

Îi transmite cineva lui Liviu Dragnea că gaura din bugetul României a dispărut? Ba mai mult: n-a existat niciodat! ”Gaură” implică ceva prin care se scurg banii, ceea ce nu e tocmai corect: valiza cu bani e bine pusă deoparte, în compartimentul pentru bagaje. O parte dintre ei au fost transformați deja în diamante (pentru transport mai ușor) sau lingouri de auri (pentru o păstrare mai îndelungată). Cu mare părere de rău trebuie să recunosc că o mică parte au fost cheltuiți deja pe droguri și femei (aproape 1 miliard), dar și pentru cumpărarea de teren pe Marte și stabilirea următoarei colonii românești acolo (încă un miliard și jumătate de lei). Da, cîteva dintre fete s-au arătat dornice să emigreze și ele pe planeta roșie după ce au auzit ce tîmpenii spune Liviu în ultimul timp. Drumul pînă acolo e ieftin, un mizilic, doar cîteva sute de mii de euro - biletele sînt deja achitate, ne-am îmbarcat cu toate bagajele acum cîteva ore.

Legea antifumat crește vînzările de antidepresive

Nevastă-mea are doi prieteni care au dat în curînd în depresie. Îi știu pe cei doi de multă vreme, încă dinainte de a se căsători, dar pînă recent (de vreo doi ani) nu au fost niciodată mai mult de cunoștințe / amici, dar cu timpul am ajuns să socializăm mai des. De fapt, cred că ar fi fost greu de evitat asta: la cît de des ies în oraș, prin cluburi și pe la evenimente, aproape aș zice că nu fac altceva. Nu că n-ar munci pe brînci în cea mai mare parte a zilei, dar neavînd încă copii își petrec cele cîteva ore libere într-un mod cît mai plăcut. Iar ce doi fumează atît de mult încît, aproape de fiecare dată, îți vine să-i condamni pentru lipsa de vizibilitate din local. ”Fum gros de-ți vine să-l tai cu cuțitul” este primul lucru la care te gîndești în momentul în care cei doi intră într-un spațiu închis, iar apelativul primit de cei doi aduce aminte de coșul de fum al CET-ului devenit aproape o emblemă a municipiului.

- Hei, CET, ați auzit să ce vor să facă ăștia din parlament?

- Ce?

- Vor să interzică fumatul în spațiile închise. Adică n-o să mai fumați prin restaurante, cluburi, etc. Ce-o să faceți după aceea?

- Nu mai ieșim în oraș!

- Ne lăsăm de fumat!

Bine, bine, schimbul de replici a fost ceva mai lung, dar asta e esențialul. Iar ultimele două replici au venit simultan, la fel de foarte hotărîte. În numai cîteva săptămîni legea antifumatului în spațiile publice închise a devenit o rețetă a dezastrului.

Atentat eșuat la viața Cristianei Anghel

Recent, la începutul acestei săptămîni, un atentat la viața Cristianei Anghel a fost dejucat de forțele oculte care vor să controleze România prin plasarea pe posturi de senatori a celor mai neimportanți membri ai societății umane.

Senatorul UNPR Ilie Năstase a vrut să-i ofere luni in plenul Senatului un steag colegei sale Cristiana Anghel (ALDE). Obiectul a fost rezemat de fotoliul acesteia, însă după un timp a căzut trecîndu-i razant pe lîngă cap.

Vînzări record de scoici în Vaslui

O fi Vasluiul aproape de mare, dar zilele astea vei găsi acolo cam puține scoici de genul celor pe care le aduc valurile pe malul mării. La mult mai mare căutare sînt scoicile pentru protecție personală, de genul celor folosite în fotbalul american (de exemplu) cu o jumătate de secol înaintea căștilor (pînă la urmă cineva și-a dat seama că și capul contează, iar traumatismele craniene sînt mult cel puțin la fel de grave ca traumele genitale, iar ecranizarea în care joacă Will Smith este excelentă).

Subcategorii

povestiri - Dincolo de realitate

povestiri - Furnizorul de vise

povestiri - Istorie alternativa

povestiri - Lumile Agricole

povestiri - Fantastice

povestiri - Dinastia Georgiana

povestiri - Genetic

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.