Oile de atac ale României

Vestea bună a zilei de ieri e următoarea: antrenamentele asidue care s-au întîns pe mai mulți ani au început să dea roade! Oile de atac au dus la capăt prima misiune reușită împotriva marinei ruse.

- Nu putem comenta în nici un fel despre identitatea oilor sau ale proprietarilor lor, preciză purtătorul de cuvînt al SIE, dar putem preciza că ne-am inspirat din balada Miorița și oaia vorbitoare de acolo pentru a această misiune. Găsirea unor oi suficient de agresive pentru așa ceva a durat ceva timp, dar am fost suficienți de norocoși să găsim cîteva mioare care s-au săturat de violurile repetate oierilor în zilele lungi de vară cînd stăteau singuri pe munte. Iar după aceea succesul a fost garantat!

Evident, misiunea strict secretă a oilor românești nu putea fi îndeplinită pe o navă sub pavilion românesc, așa că au angajat o navă sub  pavilionul Togo, au căutat nava rusească de spionaj Liman, au găsit-o în apropiere de coasta Turciei (în Marea Neagră), au abordat-o și au scufundat-o. Versiunea oficială este că a avut loc un accident datorat vizibilității reduse pe timp de ceață. Nici unul dintre cei 78 de membri ai echipajului rusesc nu au fost răniți, după cum nici o oaie n-a fost afectată în vreun fel.

După aceasta nava cu oi a plecat mai departe spre Iordania, nu putem decît estima misiunea lor finală și efectele pe care le vor avea asupra istoriei umane.