Mumia lui Lenin nu mai este singură

Marele revoluționar Vlarimir Ilici Lenin a fost mumificat acum cîteva decenii pentru a fi mereu aproape de cei pe care i-a condus spre libertate și de către urmașii lor, pentru a fi admirat și onorat pînă la sfîrșitul timpului, cînd oamenii se vor alătura dinozaurilor în negura istoriei alternative a Terrei.

Ei bine, mumia lui Lenin nu mai este singură în sarcofagul pregătit de poporul rus! O altă mumie i s-a alăturat în odihna veșnică și admirația întregii omeniri.

Excepțional este faptul Ion Iliescu a fost mumificat cîtă vreme era încă în viață și, mai mult, nu a fost folosită nici o substanță anume pentru asta.

- Sîntem încă foarte surprinși de chestia asta, spuse unul dintre oamenii de știință americani care face parte din echipa internațională venită să analizeze mumiile. Șocați chiar! Nu am întîlniti pînă acum o mumie apărută spontan, cînd omul e încă în viață. Credem că se datorează unei mutații genetice apărute spontan, și s-ar putea să fie o explicație bună pentru faptul că fostul președinte român nu a avut urmași. Nu excludem însă ca mutația genetică să apară din nou, dar pentru asta trebuie să analizăm ADN-ul familiei Iliescu și a unei părți semnificative a românilor.

- Credeți că această mutație genetică ar putea avea efecte pe termen lung?

- Sîntem siguri de asta! În următorii ani se vor trimite misiuni pe planeta Marte, în următoarele decenii vom dori să ieșim în afara sistemului solar. Iar una dintre problemele cu care ne confrutăm este durata foarte mare a unei asemenea călătorii. Dacă reușim să mumificăm echipajele navelor cîtă vreme sînt încă în viață am reuși să facem călătoria într-o singură generație! Iar asta ar fi fenomenal.

Spre deosebire de mumia lui Vladimiri Ilici, cea a lui Ion Iliescu interacționează cu vizitatorii, se mișcă, se ridică și le zîmbește cu drag noilor sosiți. Cîțiva reporteri au încercat să-i ia un interviu, doar pentru a constata cu surprindere că fostul președinte avea un răspuns pentru orice întrebare. Ca orice politician român sadea.

- Cum vă simțiți că ați ajuns să locuiți în cripta lui Vladimiri Ilici Lenin?

- Foarte onorat, tinere, foarte onorat! Vladimir mi-a fost mentor, mi-am dorit mereu să-mi regăsesc locul la dreapta lui. Mă bucur că putem petrece veșnicia împreună.