Despre teoria evoluționismului și extratereștri

Dacă-l înțeleg bine pe gigelul din imaginile alăturate noi, oamenii, avem posibilitatea să alegem teoriile care ne convin cel mai mult și să zicem că așa funcționează lumea în care ne aflăm...

Bine, bine, dacă ar fi fost vorba de un platist sau un anti-vaxxer aș fi înțeles că-i prost grămadă, fără o pregătire solidă în domeniu și mi-aș fi văzut de treabă. Dar cică Nicolae Hurduc e chimist și a fost pus de cineva ministru a Cercetării, deci (teoretic) ar trebui să știe cîte ceva. Dar, aparent, nu e tocmai așa. Dacă ar fi fost n-ar fi zis că faptul că ADN-ul nostru este apropiat de ADN-ul altor supravieţuitoare de pe Pămînt nu înseamnă că avem o origine comună neapărat.

Atunci cînd alegi teoria universulor paralele (încă nedemonstrată) pentru a explica apariția omului în detrimentul teoriei evoluționismului (foarte clar demonstrată) nu prea ai ce căuta la Cercetare. Interviul e aici.

Iar despre extraterești nu m-aș exprima atît de sigur. Nu încă. Șansele de a fi singurele ființe inteligente (într-o oarecare măsură, vezi mai sus) din galaxie sînt mici (e un domeniu prea stufos ca să intru acum în detalii), dar încă n-a văzut nimeni un extraterestru ca să spunem că da, mă, nu sîntem singuri. Realitatea spune, pentru moment, că există o probabilitate foarte mare să nu fim singuri.