potlogării amuzante

Limba pe care au vorbit-o primii oameni pe Pămînt a fost română

Nu-s istoric și nici lingvist, dar înregistrarea asta mă amuză teribil. Bine, nu e vorba doar de subiectul cărții (prim-prorectorul Academiei de Administrare Publică din republica Moldova, Andrei Groza, consideră că limba română a fost prima vorbită de către omenire), dar ce poate face o firmă cu toată maculatura pe care o primește de la gigeii care se consideră autori?

Am nevoie de un traducător din engleza lui Grapini

Știu bine limba română și știu bine limba engleză (sînt destul de fluent în ambele limbi ca să mă înțeleg cu destul de multă lume), dar, chiar și așa, am nevoie de-un traducător pentru ce spune Maria Grapini în înregistrarea alăturată.

Șoarecele ordonat care-ți curăță atelierul

Dacă ai un atelier plin de scule și începi să-ți găsești sculele mutate din loc (ba chiar puse frumos înapoi în cutii, aranjate la locul lor) deși ești singurul care are acces acolo n-ar trebui să te impacientezi prea tare.

Deadpool strică totul în Avengers: Endgame

Cineva și-a făcut timp să-l introducă (pe ușa din dos, ar zice unii) pe Deadpool în filmulețul de prezentare a noului film din seria cu răzbunători realizat de Marvel.

Matematica alternativă

Filmulețul ăsta e amuzant (și nu m-am putut abține să nu rîd urmărindu-l), dar este al dracului de familiar: o înțeleg destul de bine pe profesoara de matematică. Am și văzut-o de cîteva ori, chiar dacă arăta nițel diferit.

Față-n față cu... Windows 95

Eram cam de vîrsta lor (a adolescenților din imaginile alăturate) cînd am ajuns față-n față cu primul computer personal. Era un 286, unul dintre cele cîteva 286 care au ajuns la liceul Mihai Eminescu în 1991 și au fost folosite pentru un curs opțional de programare.

Discursul lui Petre Daea la Rîmnicu Sărat

În momentul ăsta rîd în hohotel, mi-au dat și lacrimile la un moment dat. Singura întrebare pe care o am (în timp ce-mi șterg lacrimile) este ”unde dracu-i găsesc cei de la PSD și ALDE pe ăștia?!”

Joe Pesci și Singur Acasă 2018. Cu asistentul Google.

Joe Pesci este un actor foarte talentat, dar s-a cam retras de la Hollywood: în ultimele două decenii, de cînd a apărut în Arma letală 4 a apărut în foarte puține proiecte.

Dați-mi un șervețel, vă rog...

O reclamă ce ar fi putut fi difuzată la finala campionatului de fotbal american și care, probabil, m-ar fi făcut să plîng.

Hoț prins furînd într-o secție de poliție

Pe bune, cît de inteligent (sau de tupeist?) poate fi cineva ca să încerce să fure o bicicletă... dintr-o secție de poliție din Oregon, SUA?

Crăciunul 2018 tocmai s-a anulat...

Pe motiv de invazie de dăunători de două tipuri diferite. Și e cam păcat... așteptam Crăciunul rece, alb și plin de cadouri.

Singur acasă 2018. Cu asistentul Google.

Dacă tot e sezonul sărbătorilor, iar ProTV-ul (din ce-am auzit) a difuzat, din nou, seria de filme Singur acasă, Macaulay Culkin revine după aproape 30 de ani de la apariția primului film la rolul care l-a consacrat ca actor.

Cu Tesla la benzinărie

Mi-e greu să cred că înregistrarea asta e pe bune (adică că n-a fost planificat nimic), dar am rîs mult prea bine ca să n-o pun și aici, pentru generațiile următoare.

Despre teoria evoluționismului și extratereștri

Dacă-l înțeleg bine pe gigelul din imaginile alăturate noi, oamenii, avem posibilitatea să alegem teoriile care ne convin cel mai mult și să zicem că așa funcționează lumea în care ne aflăm...

Kit Harington la audiții cu Toothless

Al treilea film din seria How to train your dragon, The hidden world va ajunge în cinematografele românești în februarie 2019. Iar Kit Harington (Jon Snow din serialul The game of Thrones) va apare în el.

La o conferință a platiștilor

Tot din categoria potlogării amuzante: ce fel de oameni participă la conferințele Pămîntului plat? Articolul de ieri a avut cel puțin un efect (pe care l-am remarcat pînă acum): Youtube a văzut că, cică, mă interesează subiectul și mi-a oferit cîteva videoclipuri similare.

De ce apare Donald Trump cînd cauți idiot pe Google?

Bine, bine, nu te poți aștepta că toată lumea să știe detalii despre căutările google și modul de ierarhizare a rezultatelor obținute. Mai ales că o marte parte din cei peste 200 de factori implicați în afișarea rezultatelor relevante sînt secrete din motive evidente (pentru ca rezultatele să nu fie influențate din exterior prin spam și alte metode considerate neortodoxe).

Andy Serkis o parodiază pe Theresa May

Cunoscut ca Gollum din trilogia Stăpînului inelului, Andy Serkis își readuce la viață îndrăgitul personaj pentru a o parodia pe Theresa May, actualul premier a Marii Britanii.

Filmulețul centenarului cu subtitrările necesare

Bine, bine, guvernul României a dat cu bîta în baltă cînd a venit vorba despre un filmuleț care să descrie România cu ocazia aniversării centenarului. Dar nici măcar nu e singurul lucru pe care cei angajați de guvern l-au făcut prost (iar asta nu-i o consolare!), e doar unul dintr-o listă lungă, dar ăsta nu-i un motiv suficient de bun să le dăm eject din poziția călduță în care s-au instalat.

Game of Thrones de România

Zilele trecute am distribuit prezentarea asta și pe Facebook, dar e mult prea faină pentru a o lăsa doar acolo.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.