Președintele Klaus Iohannis iar doarme-n post

Ceva mai devreme purtătoarea de cuvînt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău), a anunțat cele două întrebări pentru referendumul din 26 mai 2019.

  1. Sînteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
  2. Sînteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Românii sînt chemați la vot să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

Sînt cam nemulțumit de chestia asta. Întrebările sînt bune, dar subiectul nu mai este tocmai de actualitate. Între timp situația a evoluat (mai ales după ce modificările codului penal au fost deja modificate în parlament, ieri) și aș fi preferat să fie niște întrebări care să acopere și problemele recente. Dar nu, președintele a rămas cu ideile cu care a început - îs bune dar nu-s suficiente: în parlament nu s-a votat amnistia și grațierea ci doar reducerea unor termene de prescripție.

Președintele Klaus Iohannis a avut cîteva intervenții bune în ultimul timp, dar consider că încă doarme-n post. Și ar trebui să se trezească.

O să mă duc să votez DA la referendum, dar nu va fi tocmai suficient pentru următoarele luni. Va trebui făcut ceva mai mult pentru a păstra democrația în România și pentru a-i asigura un viitor mai bun.