Pericolul PSD nu dispare dacă Liviu Dragnea e mazilit pe o insulă pustie din Pacific

În cursul zilei de azi s-au întîmplat două lucruri (hai să zicem) interesante:

  • cîțiva gigei, Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, s-au apucat să scrie o scrisoareisoare împotriva lui Liviu Dragnea în care îi cereau demisia imediată din funcția de președinte PSD și de Președinte al Camerei Deputaților.
  • Liviu Dragnea a convocat o ședință a comitetului executiv național a partidului pentru vineri, 21 septembrie.

Unii ar spune că lucrurile se precipită în PSD, că partidul s-ar putea dezmembra sau că actualul președinte o să fie mazilit (n-ar fi primul și nu va fi nici ultimul, pesediștii avînd obiceiul să-și atace stăpînul atunci cînd dă semne de slăbiciune sau nebunie). Probabil c-o să fie ceva de genul, nu e treaba mea să fac o analiză politică pe marginea subiectului - nu am toate datele, timpul și nici nervi pentru așa ceva (cel puțin nu azi).

Dar pericolul pe care-l reprezintă referendumul de luna viitoare nu dispare odată cu Liviu Dragnea (chiar dacă gigelul va pleca de la putere). Moise Guran deja a început să se impacienteze că vine dictatura cu Liviuț ca dictator și s-ar putea să nu se înșele prea mult (deși nu-s prea de acord cu tonul articolului).

Dacă Liviu Dragnea e debarcat de la putere (sau mazilit, spune-i cum vrei) se va găsi cu siguranță cineva care să profite de pe urma referendumului. Cineva apare întotdeauna în situații din astea și s-ar putea să fie chiar mai rău decît Dragnea.

Deci, te duci să votezi la referendum sau nu? Unii spun că oricum nu va conta, dar tu ce părere ai?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează