Pericolul PSD nu dispare dacă Liviu Dragnea e mazilit pe o insulă pustie din Pacific

În cursul zilei de azi s-au întîmplat două lucruri (hai să zicem) interesante:

  • cîțiva gigei, Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, s-au apucat să scrie o scrisoareisoare împotriva lui Liviu Dragnea în care îi cereau demisia imediată din funcția de președinte PSD și de Președinte al Camerei Deputaților.
  • Liviu Dragnea a convocat o ședință a comitetului executiv național a partidului pentru vineri, 21 septembrie.

Unii ar spune că lucrurile se precipită în PSD, că partidul s-ar putea dezmembra sau că actualul președinte o să fie mazilit (n-ar fi primul și nu va fi nici ultimul, pesediștii avînd obiceiul să-și atace stăpînul atunci cînd dă semne de slăbiciune sau nebunie). Probabil c-o să fie ceva de genul, nu e treaba mea să fac o analiză politică pe marginea subiectului - nu am toate datele, timpul și nici nervi pentru așa ceva (cel puțin nu azi).

Dar pericolul pe care-l reprezintă referendumul de luna viitoare nu dispare odată cu Liviu Dragnea (chiar dacă gigelul va pleca de la putere). Moise Guran deja a început să se impacienteze că vine dictatura cu Liviuț ca dictator și s-ar putea să nu se înșele prea mult (deși nu-s prea de acord cu tonul articolului).

Dacă Liviu Dragnea e debarcat de la putere (sau mazilit, spune-i cum vrei) se va găsi cu siguranță cineva care să profite de pe urma referendumului. Cineva apare întotdeauna în situații din astea și s-ar putea să fie chiar mai rău decît Dragnea.

Deci, te duci să votezi la referendum sau nu? Unii spun că oricum nu va conta, dar tu ce părere ai?