Tiganii.ro

Prin intermediul lui Supravirtual am rezervat acum cîțiva ani un domeniu nou, dar numai acum cîteva zile am făcut-o disponibilă pe rețea. Am amînat atît de mult lansarea ei pentru că am dorit să adun informații mai multe despre obiceiurile țiganilor și abia apoi să scriu despre ei. Din cauza lipsei de timp nu am reușit să fac asta, așa că, pînă la urmă, am luat u ltimul pachet wordpress, l-am pus pe server și voi strînge informațiile suplimentare pe măsură ce îmi va permite timpul. Am pregătit cîteva posibile metode prin care voi face asta, rămîne de văzut în ce măsură le voi folosi.

Pe scurt, vreau să îi prezint pe țigani așa cum sînt ei, și cu bune și cu rele. Vreau ca în timp să le prezint obiceiurile și cultura, în măsura în care voi strînge mai multe informații despre ele. Există destule cazuri de-a lungul istoriei de țigani care au reușit să se integreze cu succes în cadrul societății din jurul lor și au reușit să devină apreciați pentru valoarea lor ca oameni. Asta este ce vreau să ilustrez aici, că nu au nevoie decît de educație… și de o șansă.

Un aspect destul de important este modul în care sînt văzuți ei de către populația majoritară din Romănia și de restul Europei. Subiectul expulzării țiganilor din Franța este încă fierbinte. De aceea una dintre categoriile absolut necesare unei asemenea pagini îl reprezintă mass-media și știrile care tratează această minoritate.