Chestia asta-i pe bune? Deja campania pentru alipirea Sînmartinului cu Oradea a stîrnit niște mici pasiuni, cîte o furtună într-un pahar de apă, din partea unora dintre orădeni și localnici direct loviți de creșterea de impozite și diversele mici probleme ale traiului la oraș. După ce gigeii din PSD au încercat să politizeze campania asta (nu zic că ar fi perfectă, pentru că nu e, dar e oricum mai bună decît a nu face nimic) e oarecum ironic intenția politicienilor roșcați. Iar dacă Oradea își va mări teritoriul în detrimentul celor două comune va fi chiar o palmă peste botul deja plin de sînge al PSD-iștilor.

în plină campanie pentru unificarea Sînmartinului cu Oradea, primarul din Oșorhei anunță că va organiza referendum pentru alipirea comunei pe care o păstorește la  municipiu. Fix acum un an, primarul refuza categoric invitația de a fuziona cu Oradea, adresată de primarul Ilie Bolojan tuturor comunelor limitrofe.

Ioan Pop, primarul Oșorheiului, liberal ca și coloratură politică, zice că s-a răzgăndit în urma discuțiilor pe care le-a avut cu cetățenii din comună, care s-au arătat interesați să devină orădeni.

„Oamenii au niște cereri pe care noi, la nivel de comună, nu le putem rezolva. Ne deranjează, de exemplu, că DN1 trece prin mijlocul satului. Căte 150 de mașini trec în zece minute prin fața fiecărei case. Dacă eram legați cu Oradea, acum centura ocolea Oșorheiul”, zice primarul. Acum, cu „centura” care-i trece prin centrul comunei, i se întămplă să aștepte și căte zece minute ca să-și poată scoate mașina pe drum, exemplifică el.

Articolul de pe Bihon mai continuă cu cîteva dintre problemele celor din Oșorhei, ceva ce-i îndreptățește să caute alipirea cu Oradea. O să fie niște discuții interesante de urmărit.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
#Oradea plus Sînmartin plus Oșorhei? - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.