Patru drumuri la giraţia de sub pasajul DN 79

O idee cel puțin excelentă le-a venit celor de la primăria Oradea: în ședința de acum două zile (joi, 12 aprilie 2018) a fost aprobat planul urbanistic zonal privitor la realizarea unor drumuri suplimentare în completarea centurii ocolitoare a municipiului Oradea în zona Calea Aradului - Calea Sîntandrei.

Girația de sub pasajul dintre Calea Aradului - DN 79 (în zona Auchan - Era Shoping City) e destul de aglomerată de felul ei, așa că cineva s-a gîndit să facă cîteva drumuri de legătură între centură, Calea Aradului și DN-79. Mașinile nu vor mai intra în sensul giratoriu de sub pasaj, dar o mare parte dintre pomii din zonă vor dispare pe motiv că stau în calea asfaltului.

Manevra ar trebui să reducă traficul cu din sensul giratoriu cu mai mult de jumătate și să asigure trafic fluent în toate direcțiile. Iar dacă se va asigura o zonă verde în jurul noilor drumuri va fi de-a dreptul excelent. Studiile de fezabilitate vor fi realizate în cursul acestei veri, iar în primăvara anului viitor s-ar putea începe lucrările.