Pasaj pe sub strada Magheru

Într-o conferință din cursul zilei de azi (joi, 08 martie 2018), cei de la primărie au anunțat că Oradea va avea un nou pasaj rutier subteran: el va traversa strada Gen. Gheorghe Magheru pe dedesubt dinspre parcul Traian spre hotelul Continental și este corelat cu reabilitarea și lărgirea la trei benzi / sens a podului Dacia.

Mai devreme viceprimarul Florin Birta susținea că conductele de la termoficare au fost corelate cu constructia viitorului pasaj și nu vor fi afectate. De asemenea, s-a ținut cont de pîrîul Paris care trece pe sub strada Magheru pentru a se vărsa în Crișul Repede lîngă podul Dacia (există si avizul Apelor Romane, care administrează acest parau).

Prin cele două investiții ar trebui să se elimine conflictele de trafic și siguranța circulației și se vor reduce numărul accidentelor din zonă (care se întîmplă cel periodic din cauza lipsei de atenției și a celor ce vor să forțeze trecerea pe culoarea roșie).

Valoarea totală a celor două investiții va fi aproximativ de 26 milioane lei. Cei de la primăria Oradea vor depune aceste proiecte pentru a fi finanțate prin fonduri europene.