Comemorarea ultimului rege al României

Mîine, 10 decembrie 2017, începînd de la ora 17, cîțiva orădeni se vor duce în parcul 1 decembrie, la statuia ostașului român, să-l comemoreze pe ultimul rege al României, decedat marți la vîrsta de 96 de ani. Un eveniment pe care prefer să-l ignor: dacă s-ar fi dus să-l comemoreze pe cetățeanul Mihai de România, omu care a fost odinioară rege, m-aș fi dus pentru că merită aducerea aminte, dar nu pot să le dau apă la moară celor care au încă pretenții de regalitate într-o republică.

Între ”regina Margareta” și regele Cioabă există o singură diferență semnificativă: Margareta a avut strămoși care chiar au fost odinioară la conducerea României. În rest pretențiilor lor de regalitate sînt la fel. Bine, bine, Margareta are pretenții asupra tuturor românilor, iar Cioabă doar asupra țiganilor, dar asta nu-i o diferență atît de mare (diferă doar publicul țintă).

În plus, cei de la Oradea Civică consideră că-i un prilej bun pentru a protesta împotriva guvernului, iar asta-i una dintre cele mai sadice ”glume” din ultima perioadă (iar partea cea mai proastă e că unii chiar iau în serios ideea un protest în asemenea momente).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează