#Oradea muncitorească în anul 2017

Cam asta e nivelul de ”profesionalism” al muncitorilor de pe străzile Oradei: acum cîteva luni au spart o magistrală lîngă fosta policlinică mare, lăsînd fără apă rece și caldă cîteva străzi.

Tot pe Magheru, săptămîna trecută au insistat să-și bage ditamai camionul pe trotuar ca să încarce în cel ce-au scos din șanț, distrugînd o parte din gardul viu și tăind cîteva crengi dintr-un copac ca să-și facă loc. În două zile diferite. Cînd au fost întrebați de ce au făcut asta gigeii au început să se scuze ”noi sîntem doar șoferi, facem ce ne spune șeful”. O scuză foarte proastă, gen ”noi executăm, nu gîndim, nu avem grijă de ce-i în jurul nostru”, mai ales că aveau și alte opțiuni: puteau să încarce pămîntul mai tîrziu, spre seară, cînd nu era trafic intens sau puteau să devieze mașinile spre drumul expres ce trece pe la baza dealului Ciuperca (că doar pentru așa ceva l-au făcut acolo), Dar nu, n-au putut să lucreze decît în timpul zilei, cînd circulau cei mai mulți pietoni și cele mai multe mașini. Puteau să folosească camioane mai mici, care încap pe trotuar, dar nu... N-ai cu cine.

Ceva mai devreme au comis-o din nou: gigeii care sap șanțul pe strada Gheorghe Magheru din Oradea au spart o conductă (din nou, la numai vreo 200 de metri de gaura dată acum citeva săptămîni) lăsînd citeva blocuri fără apă (din nou). Vreo oră au stat, s-au uitat la cum curgea apa și au tot dat pe telefoane. Apoi au băgat o pompă și s-au apucat să astupe groapa făcută. Prioritatea lor era să ii ajute pe șoferi să treacă, nu să repare ce-au stricat și să restabilească circuitul apei in casele oamenilor. Cînd au fost întrebați nu au putut să ofere o estimare a rezolvării problemei, probabil așteaptă ca țeava să se repare singură.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează