Îs curios: ce faci tu, ca persoană oarecare care citește aceste rînduri, cu hîrtia de care nu mai ai nevoie? Fie că e vorba de cursurile vechi, pe care probabil nu ai mai aruncat nici măcar o privire în ultimii ani, fie că e vorba de hîrtia pe care ai tipărit o informație sau alta, iar acum te-ai trezit că s-au adunat grămezi de informații vechi de care nu mai ai nevoie.

Pentru că în primele 5 luni ale acestui an polițiștii locali (din cadrul Compartimentului Protecția Mediului - Poliția Ecologică), au realizat campanii de reciclare a hîrtiei (adică cartoane, maculatură) în cîteva instituții de învățămînt, adică grădinițe, din Oradea care vor participa la realizarea proiectului Grădinii din hîrtie reciclată. Iar acum poliția locală propune din nou un program de educare, informare și aplicare practică a reciclării deșeurilor de hîrtie: prin acest proces sînt salvați arborii care produc oxigen, fixînd carbonul din gazele de seră (oxizii de carbon) și se evită risipa.

Pînă acum în cadrul proiectul au fost implicați cei de Facultatea de Construcţii  și Arhitectură Oradea, Facultatea de Arte Oradea, Teatrul Regina Maria, Direcția Silvică Bihor și voluntari iubitori de mediu. Dacă vrei să te implici și tu ești binevenit. Poți participa sortînd deșeurile cu mai multă atenție și introducerea materiei potrivite în recipientul albastru destinat deșeurilor din hîrtie și carton.

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului activitatea se va desfășura în data de 03 iunie 2016 pe platoul din Piața Unirii, începînd cu orele 10:00. Informații suplimentare găsești aici.

Pe de altă parte, 3 iunie e prea devreme pentru reciclarea hîrtiei consumate pentru buletinele de vor folosite la alegerile locale din 5 iunie. Pentru împăturirea unui buletin de vot în vederea reciclării urmează instrucțiunile din imaginea alăturată (sursa ei este aici).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Gestionarea deşeurilor reciclabile: grădina de hîrtie reciclată - Dan-Marius Sabău - Oradea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.