Al treilea referendum Oradea-Sînmartin o fi cu noroc?

E oficial: gigeii care au participat în sedința Consiliului Local Oradea în cursul zilei de ieri a fost aprobată organizarea unui nou referendum (al treilea) în vederea consultării orădenilor pentru unirea municipiului cu comuna învecinată Sînmartinul. Referendumul va avea loc în 5 iunie, odată cu alegerile locale, și numai în Oradea pentru că cei din Sînmartin au decis deja că vor să se unească. Cu ocazia aia orădenii sînt chemaţi să se pronunţe cu DA sau NU la întrebarea: "Sînteţi de acord cu alipirea comunei Sînmartin la Municipiul Oradea?".

Cele două ture de referendum de anul trecut (din 10 mai și 14 iunie) au fost invalidate pentru că mulți dintre orădeni îs leneși, dezinteresați și cu fițe și au decis (cu sau fără îndemnul politicienilor locali) că nu-și mișcă cururile grase pînă la secțiile de vot.

Întrebarea din titlu este retorică pentru că nu sînt superstițios, nu cred nici în noroc și nici în ghinion. Dar sper că unora dintre orădeni le-a venit mintea la cap și, măcar de data asta, vor lua o decizie mai bună ca anul trecut.

Știai că anul acesta va fi o premieră pentru ei pentru că la alegerile locale + referendumul din 5 iunie 2016 intervin două prevederi legislative noi: pe de o parte legea generală care prevede scanarea cărţilor de identitate ale alegătorilor pentru a se evita votul multiplu.

PS Le spune cineva gigeilor care administrează site-ul primăriei Oradea că în cazul ăsta (5 iunie – un nou referendum pentru fuziunea cu comuna Sînmartin, o dată cu alegerile locale) odată se scrie într-un singur cuvînt?