Zilele astea o parte dintre cei 70 de arbuștii și arborii plantați în piața Unirii din Oradea au început să înflorească, incluisv cele 10 magnolii (cică șase dintre ele sînt arbuști Susan, iar patru sînt copaci Galaxy). Motiv pentru care gigeii de la primărie s-au grăbit să anunțe că amenzile pentru tăierea sau distrugerea arbuștilor și arborilor sînt între 1000 și 1500 de leii, fără posibilitatea plății în 48 de ore, dacă sancțiunea e dată în baza HCL nr. 429/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiu sau între 1000 și 2500, cu posibilitatea plății în 48 de ore, în baza HCL nr. 725/2006 (modificată).

Eu sînt curios: ce rețetă cu flori de magnolie a apărut în ultimul timp? Au ele vreun rol în ceva dietă pentru slăbire? Sau e doar o încercare de educare cu ciocanul lung al amenzilor? Le-o fi frică să nu intre oamenii cu mașinile prin spațiul verde, așa cum s-a întîmplat azi iarnă de s-a scandalizat tot orașul pe Facebook, sau cum?

Cele mai vestite magnolii sînt probabil cele din parcul palatului Baroc, dar nu-s singurele - în fiecare primăvară se adună zilnic zeci sau chiar sute de curioși (am fost și eu în anii anteriori, dar n-am stat să-i număr) să le facă poze sau să le admire fără aparatul foto la îndemînă. N-am auzit niciodată de vreun incident care să implice ruperea copacilor sau a florilor. De consum de flori de magnolie nici măcar atit, dar lumea se schimbă, iar curentul vegan e la modă - așa că nu se știe niciodată ce tendințe apar odată cu primăvara.

Deci, dacă cumva auzit de ceva legat de chestiile astea să-mi spuneți și mie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Educația prin amendă: nu rupe florile! - Dan-Marius Sabău - Oradea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.