Oradea

O zonă din strada Libertăţii va deveni pietonală

Procesul de transformare a centrului orașului Oradea continuă și se extinde pe malul Crișului Repede: cei de la primărie for să folosească fonduri europene pentru a reabilita zona cuprinsă între străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan, extinzînd zona pietonală din centrul Oradiei.

Conferința literară de science-ficton Orașul și Stelele

Mîine, 05 mai 2018, între orele 10 și 19, va avea loc conferința literară de științifico-fantastic Orașul și Stelele în cetatea Oradea (sediul Deus Vult).

Patru drumuri la giraţia de sub pasajul DN 79

O idee cel puțin excelentă le-a venit celor de la primăria Oradea: în ședința de acum două zile (joi, 12 aprilie 2018) a fost aprobat planul urbanistic zonal privitor la realizarea unor drumuri suplimentare în completarea centurii ocolitoare a municipiului Oradea în zona Calea Aradului - Calea Sîntandrei.

Zone pietonale în Piața Magnoliei și pe strada Nufărului

Primăria Oradea a anunțat azi (prin viceprimarul Florin Birta și primarul Ilie Bolojan) informații despre lucrările de amenajare a încă două zone pietonale în Piața Magnoliei (cartier Rogerius) și pe strada Nufărului (cartier Nufărul, lîngă Mc Donald's), care alături de piaţeta de lîngă Sala Sporturilor din Ioşia Nord vor deveni centre de cartier.

Deșeurile scad, parcurile cresc

Sau cel puțin astea-s planurile primăriei Oradea pentru următoarea perioadă, anunțate într-o conferință de presă în cursul zilei de azi. Viceprimarul Florin Birta a susținut-o pentru a vorbi, printre altele, despre proiectul pilot pe care primăria dorește să îl implementeze de la 1 iunie 2018, împreună cu RER Vest și Eco Bihor, proiect care este menit să scadă cantitățile de deșeuri depozitate la halda Eco Bihor.

Pasaj pe sub strada Magheru

Într-o conferință din cursul zilei de azi (joi, 08 martie 2018), cei de la primărie au anunțat că Oradea va avea un nou pasaj rutier subteran: el va traversa strada Gen. Gheorghe Magheru pe dedesubt dinspre parcul Traian spre hotelul Continental și este corelat cu reabilitarea și lărgirea la trei benzi / sens a podului Dacia.

Mostră de 'inteligență' a unui șofer

 Curtea la intrarea căruia a parcat BH 87 VIO are cîteva parcări gratuite în timpul zilei, dar în acel moment era plină. În spatele fotografului, peste drum, este parcarea cu plată (vreo 2 lei pe oră, parcă) pe le strada General Magheru, iar în față, la vreo 300 de metri, este parcarea supraterană de lîngă judecătorie.

Concurs pentru realizarea logoului Oradei

Primăria Oradea a lansat ieri, 09 februaire 2018, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), un concurs pentru identificarea însemnului grafic (logo) care reprezintă cel mai bine valorile orașului Oradea.

Proiect de amenajare arheoparc în incinta Palatului Princiar din cetatea #Oradea

Dacă tot veni vorba de cetatea Oradea, poate te interesează să știi despre amenajările din curtea palatului princiar: acum vreo 3 ani lucrările au fost oprite, iar vestigiile descoperite acolo au fost acoperite cu pămînt și pietriș în vederea conservării pînă la eventuare noi săpături arheologice. Auzisem la un moment dat că vor să acopere curtea cu sticlă pentru a lăsa vizitatorii să admire rămășițele fostei catedrale gotice și ce mai e pe acolo, dar (probabil) acțiunea aia e încă departe în viitor.

Toto - We can make it tonight

O melodie care-ți este la dispoziție de mai bine de 30 de ani, iar dacă ați reușit să vă rezolvați treburile în fiecare seară în toată această perioadă înseamnă că ați avut o viață foarte fericită.

I'm counting on you
Gotta know
The time has come to follow through
Drive straight through the night
Just hold on
We can make it home before daylight

Moș Crăciun ajunge mîine dimineață la gara #Oradea

Cică Moş Crăciun revine mîine în Oradea la invitaţia primăriei: el va sosi cu trenul la ora 10.00 și poate fi întîmpinat de copiii de toate vîrstele pe peronul Gării Oradea.

Strada Republicii transformată în Calea regelui Mihai e o glumă proastă

De vreo două zile circulă ideea redenumirii străzii Republicii din Oradea în ”calea regelui Mihai”. Cică, în numele unui grup de cetăţeni, jurnalistul ecologist Florin Budea i-a sugerat deja primarului Ilie Bolojan să propună Consiliului Local schimbarea denumirii. Nu e oprima oară cînd reprezentantul respectiv reacționează fără să gîndească suficient (dar asta-i altă poveste), dar ideea asta e o dovadă clară a lipsei unei perspective obiective. Sau a unei perspective oarecare.

Comemorarea ultimului rege al României

Mîine, 10 decembrie 2017, începînd de la ora 17, cîțiva orădeni se vor duce în parcul 1 decembrie, la statuia ostașului român, să-l comemoreze pe ultimul rege al României, decedat marți la vîrsta de 96 de ani. Un eveniment pe care prefer să-l ignor: dacă s-ar fi dus să-l comemoreze pe cetățeanul Mihai de România, omu care a fost odinioară rege, m-aș fi dus pentru că merită aducerea aminte, dar nu pot să le dau apă la moară celor care au încă pretenții de regalitate într-o republică.

Locuri de parcare anulate pe strada Primăriei din #Oradea

Ce faci cînd un dobitoc își aruncă mașina aiurea, pe unde apucă, încurînd sau chiar blocînd traficul din zonă? Soluțiile nu-s prea multe, cea mai legală dintre ele fiind chemarea poliției și ridicarea mașinii abandonate.

#Oradea pierde 9,25 milioane euro în urma măsurilor fiscale guvernamentale

Nu mă prea aștept să-l văd pe dl Ilie Bolojan, primarul Oradei, printre cei care vor ieși în stradă să protesteze împotriva tîmpeniilor făcute de guvernul PSD și a penalilor din guvern și parlament, dar hai să zicem că mi-ar place să fiu surprins și să ni se alăture în următoarele zile / săptămîni.

Atelier de teatru și auto-cunoaștere cu Ciprian Ciuciu

Prima sesiune a atelierului de teatru și auto-cunoaștere prin intermediul tehnicilor teatrale și a jocului coordonat de actorul Ciprian Ciuciu va avea loc în 1 noiembrie între orele 16 și 18 la Studio Act Oradea (Str. Crinului, nr. 2)

O aniversare cît o plantare la Auchan

Auchan împlinește 11 ani de prezență în România. Dacă anul trecut Mobilizatron, demersul de responsabilitate socială lansat de Auchan, a susținut printr-o donație cumulată de 200.000 euro cîtorva cauze dedicate dezvoltării comunităților locale, anul acesta el se concentrează pe o singură directie majoră: responsabilitatea față de mediu.

A doua zi de liniște pe strada mea

A doua zi în care nu mai circulă tramvaiele și autobuzele pe strada mea. Zgomotul traficului a fost redus cam la jumătate. Vreau să le mulțumesc pe această cale angajaților OTL care sînt în grevă.

Termoficare #Oradea dă drumul la căldură

Apa caldă a venit mai devreme decît s-a anunțat, iar cum o mare parte a orădenilor se pregătesc și pentru agentul termic oferit de cei de la termoficare pe motiv că temperaturile de afară au scăzut destul de mult (și se prespune că vor rămîne scăzute în continuare). Nu e pentru toată lumea pe motiv că în cîteva zone din oraș încă se mai lucrează la sistemul de termoficare.

O nouă acțiune de colectare a deșeurilor electronice

Primăria municipiului Oradea organizează sîmbătă, 7 octombrie 2017, între orele 8 și 18, o nouă acțiune (are loc lunar) de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Așa că că dacă ai dacă ai timp să te desprinzi de Toamna Orădeană și ai niște chestii electronice pe care nu le mai folosești poți să te scapi de ele la punctele de colectare fixe:

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.