Oradea

Asociația Cultura în Mișcare inițiază un proiect

Asociația Cultura în Mișcare inițiază un nou proiect adresat comunității artistice și culturale din Oradea: înființarea unui grup de lucru care să aibă ca obiect principal de activitate analizarea mediului cultural orădean, organizarea de dezbateri relevante, conceperea de planuri și proiecte care să ajute comunitatea artistică și creativă din Oradea, facilitarea accesului la persoane cu experiență și asistenta de specialitate în scopul profesionalizării și dezvoltării managementului și antreprenoriatului cultural.

Cum se vor mișca continentele în următoarele milioane de ani?

Nu cu mult timp în urmă, doar vreo 250 de milioane de ani, continentele Terrei erau comasate într-un singur super-continent denumit Pangeea. Treptat, sub acțiunea forțelor din magma fierbinte de dedesubt, ele s-au despărțit (fragmentat) și au ajuns în pozițiile de acum.

Dezinsecție și tratamente fitosanitare în #Oradea

Săptămîna viitoare, adică între 10 și 14 septembrie 2018, primăria Oradea va executa cîteva operațiuni prin oraș:

Expoziția Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Artă Zalău organizează expoziția "Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis" la muzeul orașului Oradea. Expoziția poate fi vizitată începînd de azi pînă în luna noiembrie în incinta muzeului Complex Cultural, Palatul princiar, corpul B, etajul I, sălile 05-06.

Palatul episcopiei greco-catolice din #Oradea a luat foc

O noapte tristă pentru orădeni: una dintre cele mai frumoase clădiri din Piața Unirii a luat foc. Unii își amintesc de ea ca fosta bibliotecă județeană (în perioada comunistă), dar după Revoluție a fost retrocedată episcopiei greco-catolice.

Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul Cantemir, ediția 2018

Dacă ai lipsit ultimii cîțiva ani din Oradea s-ar putea să fii un pic surprins (sau ceva mai mult, dacă nu te-ai informat prea mult despre ce se întîmplă pe aici) de schimbările ce-au avut loc în această perioadă. Partea bună e că schimbările vor continua, iar planurile primăriei nu-s tocmai puține.

#Oradea susține diaspora

Aseară cîțiva români din diaspora au trecut prin vama Borș (cu tot spectacolul de rigoare cu care i-au întîmpinat cîțiva localnici) în drumul lor spre țară, inclusiv protestul de mîine din București. Alte mii de români au trecut deja granițele de vest ale României cu aceeași idee în cap: diaspora se întoarce acasă. În vacanță și la proteste împotriva mizeriilor clasei politice.

Plan unitar de acțiune împotriva țînțarilor

Primăria Oradea a anunțat azi că de mîine pînă sîmbătă (adică în perioada 08 - 12 august 2018) se execută prin tratament la sol a patra etapă a activității de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea, acțiune care are ca scop distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țînțari, muște, etc.) în faza de adult și larve.

O zonă din strada Libertăţii va deveni pietonală

Procesul de transformare a centrului orașului Oradea continuă și se extinde pe malul Crișului Repede: cei de la primărie for să folosească fonduri europene pentru a reabilita zona cuprinsă între străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan, extinzînd zona pietonală din centrul Oradiei.

Conferința literară de science-ficton Orașul și Stelele

Mîine, 05 mai 2018, între orele 10 și 19, va avea loc conferința literară de științifico-fantastic Orașul și Stelele în cetatea Oradea (sediul Deus Vult).

Patru drumuri la giraţia de sub pasajul DN 79

O idee cel puțin excelentă le-a venit celor de la primăria Oradea: în ședința de acum două zile (joi, 12 aprilie 2018) a fost aprobat planul urbanistic zonal privitor la realizarea unor drumuri suplimentare în completarea centurii ocolitoare a municipiului Oradea în zona Calea Aradului - Calea Sîntandrei.

Zone pietonale în Piața Magnoliei și pe strada Nufărului

Primăria Oradea a anunțat azi (prin viceprimarul Florin Birta și primarul Ilie Bolojan) informații despre lucrările de amenajare a încă două zone pietonale în Piața Magnoliei (cartier Rogerius) și pe strada Nufărului (cartier Nufărul, lîngă Mc Donald's), care alături de piaţeta de lîngă Sala Sporturilor din Ioşia Nord vor deveni centre de cartier.

Deșeurile scad, parcurile cresc

Sau cel puțin astea-s planurile primăriei Oradea pentru următoarea perioadă, anunțate într-o conferință de presă în cursul zilei de azi. Viceprimarul Florin Birta a susținut-o pentru a vorbi, printre altele, despre proiectul pilot pe care primăria dorește să îl implementeze de la 1 iunie 2018, împreună cu RER Vest și Eco Bihor, proiect care este menit să scadă cantitățile de deșeuri depozitate la halda Eco Bihor.

Pasaj pe sub strada Magheru

Într-o conferință din cursul zilei de azi (joi, 08 martie 2018), cei de la primărie au anunțat că Oradea va avea un nou pasaj rutier subteran: el va traversa strada Gen. Gheorghe Magheru pe dedesubt dinspre parcul Traian spre hotelul Continental și este corelat cu reabilitarea și lărgirea la trei benzi / sens a podului Dacia.

Mostră de 'inteligență' a unui șofer

 Curtea la intrarea căruia a parcat BH 87 VIO are cîteva parcări gratuite în timpul zilei, dar în acel moment era plină. În spatele fotografului, peste drum, este parcarea cu plată (vreo 2 lei pe oră, parcă) pe le strada General Magheru, iar în față, la vreo 300 de metri, este parcarea supraterană de lîngă judecătorie.

Concurs pentru realizarea logoului Oradei

Primăria Oradea a lansat ieri, 09 februaire 2018, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), un concurs pentru identificarea însemnului grafic (logo) care reprezintă cel mai bine valorile orașului Oradea.

Proiect de amenajare arheoparc în incinta Palatului Princiar din cetatea #Oradea

Dacă tot veni vorba de cetatea Oradea, poate te interesează să știi despre amenajările din curtea palatului princiar: acum vreo 3 ani lucrările au fost oprite, iar vestigiile descoperite acolo au fost acoperite cu pămînt și pietriș în vederea conservării pînă la eventuare noi săpături arheologice. Auzisem la un moment dat că vor să acopere curtea cu sticlă pentru a lăsa vizitatorii să admire rămășițele fostei catedrale gotice și ce mai e pe acolo, dar (probabil) acțiunea aia e încă departe în viitor.

Toto - We can make it tonight

O melodie care-ți este la dispoziție de mai bine de 30 de ani, iar dacă ați reușit să vă rezolvați treburile în fiecare seară în toată această perioadă înseamnă că ați avut o viață foarte fericită.

I'm counting on you
Gotta know
The time has come to follow through
Drive straight through the night
Just hold on
We can make it home before daylight

Moș Crăciun ajunge mîine dimineață la gara #Oradea

Cică Moş Crăciun revine mîine în Oradea la invitaţia primăriei: el va sosi cu trenul la ora 10.00 și poate fi întîmpinat de copiii de toate vîrstele pe peronul Gării Oradea.

Strada Republicii transformată în Calea regelui Mihai e o glumă proastă

De vreo două zile circulă ideea redenumirii străzii Republicii din Oradea în ”calea regelui Mihai”. Cică, în numele unui grup de cetăţeni, jurnalistul ecologist Florin Budea i-a sugerat deja primarului Ilie Bolojan să propună Consiliului Local schimbarea denumirii. Nu e oprima oară cînd reprezentantul respectiv reacționează fără să gîndească suficient (dar asta-i altă poveste), dar ideea asta e o dovadă clară a lipsei unei perspective obiective. Sau a unei perspective oarecare.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.