Oradea

S-a schimbat schimbarea: Critical Mass din aprilie 2019 se ține

Adică, cu alte cuvinte, în 22 aprilie ne întîlnim și mergem pe biciclete în grup prin oraș. Acum vreo săptămînă cineva de la poliția rutieră s-a opus ideii, dar între timp s-a revenit asupra deciziei.

Despre renovarea fostei policlinici mari

Fost palat al Finanțelor publice, fostă policlinică mare, clădirea este acum aproape o ruină. Autoritățile locale au trebuit să o învelească pentru a împiedica fața să cadă, însă de-abia anul ăsta, la cîțiva ani după ce a revenit în proprietatea statului român s-au gîndit cum ar fi bine să îi dea o nouă destinație.

Critical Mass #Oradea, aprilie 2019, nu se mai ține

Pe motiv că acum două zile cineva din cadrul brigăzii rutiere n-a vrut ca evenimentul să primească autorizație. S-a întîmplat acum două zile la ședinta comisiei de avizare a evenimentelor din cadrul primăriei Oradea, iar motivul refuzului este că ”la edițiile trecute au participat și copii sub 14 ani”, că bicicliștii ”nu sînt disciplinați și că prezența copiilor sub 14 ani ar fi element de risc major”.

Alege prioritățile orașului tău 2019

N-aș putea spune dacă lista va rămîne așa cum va fi votată, dar orădenii sînt invitați să aleagă cele mai importante investiții pentru oraș și zona metropolitană în cadrul campaniei de consultare Alege Prioritățile Orașului Tău!.

Baterii auto #Oradea: Top Battery

După ceva mai mult de 5 ani revin cu o recomandare pentru situația în care rămîi în pom din cauza bateriei de la mașină: Top Battery.

Serialul Hanna (2019-)

Cînd am citit pentru prima oară titlul serialului m-am gîndit la filmul ăsta din 2011 (e destul de bun), la o posibilă continuare sau rescriere a scenariului. Am avut dreptate doar pe jumătate: e același subiect dar pus în forma unui serial (un prim sezon de 8 episoade).

Muzeul Orașului #Oradea - Complex Cultural are identitate vizuală

Începînd de ieri muzeul orașului Oradea are o nouă identitatea vizuală care a fost creată pentru a-i da valoare, aspect și formă unitară ca entitate, dar și pentru toate secțiile care s-au lansat sau urmează să se lanseze.

Idee de fluidizare a traficului pe strada Magheru #Oradea

Planurile primăriei Oradea de a construi niște pasaje subterane în centrul civic a stîrnit niște comentarii (inclusiv pe Facebook) pe marginea fluidizării traficului, inclusiv pe strada General Gheorghe Magheru (trafic care e un adevărat chin la orele de vîrf).

Imaginea alăturată și explicațiile de mai jos sînt o idee pentru a fluidiza traficul în zonă. Nu-s specialist în domeniu (mă aștept ca acei specialiști, dacă există și văd chestia asta, să-și dea cu părerea, una mai informată decît a mea), dar cunosc zona destul de bine.

Pasaje subterane în Centrul Civic #Oradea

Acum cîteva zile, luni, Oradea a accesat 111 milioane de lei din fonduri europene pentru realizarea pasajelor subterane din Centrul Civic și zona pieței mari. În plus față de pasaje vor fi amenajate și zone pietonale, piste pentru biciclişti şi benzi destinate transportului în comun.

Concert centenar în parcul 1 decembrie din #Oradea

În cursul zilei de ieri, 1 decembrie 2018, cei de la USO (Uniunea Studenților din Oradea) și de la ASEB (Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni) au susținut un concert în parcul 1 decembrie din Oradea, lîngă statuia soldatului necunoscut, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Asociația Cultura în Mișcare inițiază un proiect

Asociația Cultura în Mișcare inițiază un nou proiect adresat comunității artistice și culturale din Oradea: înființarea unui grup de lucru care să aibă ca obiect principal de activitate analizarea mediului cultural orădean, organizarea de dezbateri relevante, conceperea de planuri și proiecte care să ajute comunitatea artistică și creativă din Oradea, facilitarea accesului la persoane cu experiență și asistenta de specialitate în scopul profesionalizării și dezvoltării managementului și antreprenoriatului cultural.

Cum se vor mișca continentele în următoarele milioane de ani?

Nu cu mult timp în urmă, doar vreo 250 de milioane de ani, continentele Terrei erau comasate într-un singur super-continent denumit Pangeea. Treptat, sub acțiunea forțelor din magma fierbinte de dedesubt, ele s-au despărțit (fragmentat) și au ajuns în pozițiile de acum.

Dezinsecție și tratamente fitosanitare în #Oradea

Săptămîna viitoare, adică între 10 și 14 septembrie 2018, primăria Oradea va executa cîteva operațiuni prin oraș:

Expoziția Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Artă Zalău organizează expoziția "Bronzuri romane din nord-vestul provinciei Dacia Porolissensis" la muzeul orașului Oradea. Expoziția poate fi vizitată începînd de azi pînă în luna noiembrie în incinta muzeului Complex Cultural, Palatul princiar, corpul B, etajul I, sălile 05-06.

Palatul episcopiei greco-catolice din #Oradea a luat foc

O noapte tristă pentru orădeni: una dintre cele mai frumoase clădiri din Piața Unirii a luat foc. Unii își amintesc de ea ca fosta bibliotecă județeană (în perioada comunistă), dar după Revoluție a fost retrocedată episcopiei greco-catolice.

Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul Cantemir, ediția 2018

Dacă ai lipsit ultimii cîțiva ani din Oradea s-ar putea să fii un pic surprins (sau ceva mai mult, dacă nu te-ai informat prea mult despre ce se întîmplă pe aici) de schimbările ce-au avut loc în această perioadă. Partea bună e că schimbările vor continua, iar planurile primăriei nu-s tocmai puține.

#Oradea susține diaspora

Aseară cîțiva români din diaspora au trecut prin vama Borș (cu tot spectacolul de rigoare cu care i-au întîmpinat cîțiva localnici) în drumul lor spre țară, inclusiv protestul de mîine din București. Alte mii de români au trecut deja granițele de vest ale României cu aceeași idee în cap: diaspora se întoarce acasă. În vacanță și la proteste împotriva mizeriilor clasei politice.

Plan unitar de acțiune împotriva țînțarilor

Primăria Oradea a anunțat azi că de mîine pînă sîmbătă (adică în perioada 08 - 12 august 2018) se execută prin tratament la sol a patra etapă a activității de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea, acțiune care are ca scop distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țînțari, muște, etc.) în faza de adult și larve.

O zonă din strada Libertăţii va deveni pietonală

Procesul de transformare a centrului orașului Oradea continuă și se extinde pe malul Crișului Repede: cei de la primărie for să folosească fonduri europene pentru a reabilita zona cuprinsă între străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan, extinzînd zona pietonală din centrul Oradiei.

Conferința literară de science-ficton Orașul și Stelele

Mîine, 05 mai 2018, între orele 10 și 19, va avea loc conferința literară de științifico-fantastic Orașul și Stelele în cetatea Oradea (sediul Deus Vult).

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.