Povestea unui astronaut

Acum cîteva sute de ani era o adevărată modă să descoperi teritorii noi, exploratorii luînd-o în toate punctele cardinale și descoperind pe bucăți Africa, cele două Americi, Arctica și Antarctica, Asia.

Adîncimile oceanului sînt în mare parte încă necunoscute, dar atenția omenirii s-a îndreptat spre spațiul cosmic mai degrabă decît spre ocean pe motiv că explorarea altor planete e ceva mai ieftină și, probabil, mai de viitor. Pentru că viitorul omenirii trebuie să fie printre alte stele, în alte sisteme solare - cîtă vreme rămînem pe o singură planetă, într-un singur sistem solar sîntem încă foarte vulnerabili la factori externi.

Însă pentru a ajunge acolo avem nevoie de oameni suficient de curioși și de dornici să călătorească în cosmos - nu le spun curajoși pentru că călătoria aia e una periculoasă și implică puțină nebunie și, poate. chiar și o fărîmă de inconștiență. S-ar putea ca povestea lui Leland Melvin să te motiveze dar m-aș mira: dacă ești genul capabil de a-și asuma o asemenea călătorie n-ai nevoie de o poveste în plus pentru a-ți dori așa ceva.