Haine adaptate pentru oamenii cu dizabilități

Dacă ai ajuns la o anumită vîrstă știi deja că nu prea ai cum să schimbi anumite aspecte ale ființei tale: ești prea scund sau prea înalt, ai chelie sau urechile mult prea mari, te miști și reacționezi cu greutate, etc, etc. Cu unele din aceste aspecte te naști, pe altele le obții de-a lungul vieții, dar concluzia e aceeași: nu te încadrezi în media comunității sau, pur și simplu, nu-ți plac anumite aspecte fizice ale propriei persoane. S-ar putea ca tehnologia și modul de viață (atitudine și comportament) să te ajute să compensezi sau să rezolvi anumite probleme, dar de cele mai multe ori trebuie să te descurci cu ce ai la dispoziție și să profiți de toate avantajele care-ți sînt oferite.

Haina nu face pe om, dar îi poate schimba atitudinea față de propria persoană și oamenii din jurul lui. Copiii care se nasc cu deficiențe își poartă cu ei problemele tot timpul vieții, iar o parte dintre ei are nevoie de ajutor în toată această perioadă, chiar și la operații pe care un om normal le consideră absolut normale, cum ar fi îmbrăcatul din fiecare zi.

Povestea designerului de modă Mindy Scheier și a fiului ei născut cu o boalgă degenerativă este un exemplu al modului în care hainele adaptate pe care le-a creat i-au ajutat. Limitele acestor adaptări sînt încă departe de a fi atinse, iar rezultatul îi poate ajuta la fel de bine pe tineri și pe bătrîni. Tu ce idei ai în acest domeniu?