Tehnologia ne face viața mai ușoară, dar are și efecte negative: îi izolează pe oameni (fie că stau ore întregi cu ochii beliți în monitoarele calculatoarelor, fie că abia-și scot nasul din telefon sau tabletă) și îi face mult mai neatenți la ceea ce se întîmplă în jurul lor (chiar și în momente în care viața lor depinde de asta).

Însă oamenii sînt creaturi sociale, sînt programați să întemeieze familii și să construiască comunități (chiar dacă în unele situații programarea aia eșuează lamentabil). Uneori izolarea ajută, dar traiul în izolare vreme îndelungată nu le face bine, fie că-și dau seama sau nu. Pentru arhitectul Grace Kim singurătatea este o funcție care descrie modul în care ne simțim conectați social cu oamenii din jurul nostru, și de multe ori este rezultatul căminelor în care ne petrecem viețile.

Împărțirea casei / clădirii / cartierului / spațiului înconjurător cu alții este considerat un antidot pentru singurătate (deși e departe de a fi singurul). Uneori nu prea poți să-ți alegi vecinii (mai ales dacă încă trăiești la bloc), dar poți să alegi oamenii cu care să-ți împarți casa pentru o perioadă oarecare de timp. Nu există nici o garanție că experimentul va fi întotdeauna plăcut (sau măcar în majoritatea timpului), dar măcar îți oferă o scuză pentru a evada din monotonia singurătății.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Împărțirea casei tale cu alții te poate face fericit - Dan-Marius Sabău - Mod de viata: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.