Mod de viata

De asta avem nevoie și noi

Căile ferate americane au cunoscut o dezvoltare de-a dreptul explozivă în secolul XIX în Statele Unite ale Americii, oamenii ajungînd să străbată continentul nord american de la est la vest în numai 10 zile - un adevărat record la acea vreme.

Un discurs al lui Arnold Schwarzenegger în 2018

Nu-i deloc un secret că-mi place tipul, de multă vreme.

Și tu poți!

Două tipuri foarte diferite de discursuri motivaționale, unul e în înregistrarea alăturată celălalt e aici.

Lucrul cu mîinile și efectele pe termen lung

Transformarea unui camion pentru pîine într-un vehicul recreațional cu ajutorul întregii familiei nu pare mare lucru, dar operațiunea a schimbat vieți: copilul Leland Melvin a devenit inginer și apoi astronaut pentru că acea activitate i-a trezit interesul pentru tehnică.

În mintea unui copil cu autism

Un film experiment realizat anul trecut în București de un grup de studenți UNATC pentru Asociația Help Autism. Lucrurile astea ar trebui să fie arătate ceva mai des.

Ricky Gervais - Religie versus ateism

Are dreptate: educația are o influență covîrșitoare cînd vine vorba de credința unei persoane. Adică acea educație (condiționare) care începe de mic copil și continuă pe toată perioada copilăriei și a adolescenței. Aș putea chiar spune Ba chiar mai mult: toți copiii se nasc atei, fără a cunoaște sau a adera la vreo religie.

O zi din viața unei persoane anxioase

Nu știu cum e să-ți faci griji aiurea, fără fundament real, dar dacă poți completa filmulețul alăturat cu propriile experiențe ești mai mult decît binevenit.

Motive să-ți lași copiii să se joace

Unii spun că prin diverse colțuri ale lumii copii sînt atît de ocupați încît unii doctor ar trebui (sau ar fi indicat) să le prescrie joacă. S-ar putea ca asta să fie valabil și pe la noi, prin (marile) orașe: părinții le programează copiilor cam toată ziua, trimițîndu-i la diverse cursuri în funcție de ce consideră ei potrivit sau necesar pentru ei.

Sărăcia versus coeficientul de inteligență

De ce oamenii săraci iau atît de multe decizii proaste? Nu e vorba doar despre ceea ce consumă (începînd cu mîncarea și alcoolul, dar nu numai), dar și despre ceea ce fac (atitudinea față de ei și de cei din jur).

Cum văd România studenții care învață la universități din străinătate

Nu e nevoie să-ți petreci 4 ani în afara țării, la studii, e suficient să scoți un pic nasul din țară, să-l porți prin alte locuri de pe glob și să interacționezi cu oamenii de acolo.

Scrisul de mînă în lumea digitală

Între noi fie vorba, în ultimele 12 luni am scris probabil mai puțin cu pixul decît scriam într-o săptămînă pe vremea în care eram în liceu (de exemplu), Pur și simplu, în ultimele două decenii lucrurile s-au schimbat considerabil, iar scrisul de mînă e mult mai puțin folosit decît pe vremuri. Mai ales că, prin natura meseriei (adică programator), scriu de mînă mult mai puțin decît alte persoane. Iar poveștile SF mi le scriu, culmea, tot pe calculator.

De 5 ori pe zi nu era suficient

Dacă gînditul ar da dependență ca sexul, specia umană ar fi fost deja printre stele. Îți dai seama cum ar fi să gîndești de cel puțin 5 ori pe zi, iar în restul timpul să te gîndești doar la asta?

Adolescența extinsă

Adolescența e considerată ca fiind perioada dintre copilărie și starea de adult (era să scriu maturitate, dar unii oameni adulți nu-s maturi nici măcar după ce trec binișor de 30 de ani), iar mulți o consideră ca fiind între 10 și 19 ani.

Cicatrici ascunse cu ajutorul tatuajelor

Sau momentul în care unele bolnave de cancer de sîn își ascund cicatricile cu ajutorul tatuajelor.

Cum să-ți folosești mai bine spațiul

Ocazional și din cînd în cînd s-ar putea să vrei să schimbi un pic spațiul în care-ți desfășori activitățile cotidiene. Iar dacă nu poți să te miști în altă încăpere / clădire / oraș sau chiar continent o să fie nevoie să-ți schimbi (ceva mai mult) mediul înconjurător ul din imediata apropiere într-un mod mai activ decît îți imaginai în primul moment.

Partea bună este că nu-i nevoie să fii un decorator interior pentru a face asta.

Cît de obsedat ești de pisici?

Pisicile au cucerit internetul și au invadat căminele și viețile oamenilor, nu au fost domesticite de oameni ci ele ne-au domesticit. Despre pisici se spun o mulțime de chestii. Legenda spune că dacă pui poze și filmulețe cu pisici ai traficul asigurat și că unii au dezvoltat o adevărată obsesie pentru felinele astea. Unii au ajuns chiar să-și facă afaceri bazate pe fascinația asta. Dar știi măcar de la ce a pornit?

Dansatorii Kukeri din Bulgaria

Am impresia că dansatorii ăștia au dus măștile tradiționale românești la extrem. Și, mai rău, se plimbă cu ele prin localități acompaniați de muzicieni.

Copiii nopții

Xeroderma pigmentosum este o afecțiune genetică rară caracterizată prin cancere cutanate (la nivelul pielii) multiple care se dezvoltă în timpul copilăriei.

Haine adaptate pentru oamenii cu dizabilități

Dacă ai ajuns la o anumită vîrstă știi deja că nu prea ai cum să schimbi anumite aspecte ale ființei tale: ești prea scund sau prea înalt, ai chelie sau urechile mult prea mari, te miști și reacționezi cu greutate, etc, etc. Cu unele din aceste aspecte te naști, pe altele le obții de-a lungul vieții, dar concluzia e aceeași: nu te încadrezi în media comunității sau, pur și simplu, nu-ți plac anumite aspecte fizice ale propriei persoane. S-ar putea ca tehnologia și modul de viață (atitudine și comportament) să te ajute să compensezi sau să rezolvi anumite probleme, dar de cele mai multe ori trebuie să te descurci cu ce ai la dispoziție și să profiți de toate avantajele care-ți sînt oferite.

Mitul responsabilității

Mulți creștini obișnuiesc să spună că nu-s tocmai ei de vină, i-a pus sau i-a convins diavolul să facă prostiile de care sînt acuzați. Însă chiar și printre creștini sînt oameni care prefreră să-și asume reponsabiitatea faptelor și alegerilor lor, inclusiv a greșelilor, ignorînd anumite practici sau tendințe.

Subcategorii

Mod de viata - Budismul Zen

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.