Antena 3 este încă aici?

Ceva mai devreme am avut prilejul să citesc cu o oarecare surprindere că Antena 3 și-a informat telespectatorii că începînd din 1 noiembrie programul său live transmis pe internet poate fi vizionat doar constra cost, pe baza unui abonament lunar de 1 euro. Se promite o calitate foarte bună (cel puțin al semnalului, pentru că nu vor reuși nic iodată să ridice conținutul său mai sus de rahat pe băț).

”Scrisoarea” pentru telespectatori este pur și simplu lacrimogenă, cerșind aprecierea și euroiul (adică mai puțin de-o bere pe lună), așa că ia cu tine o grămadă de batiste dacă ești o ființă ceva mai impresionabilă și pui botul la rahaturile pe care le împroașcă tembeleziunea asta de ceva ani încoace.

Toate aceste transmisii în direct din țară și străinătate, campanii, știri de zi cu zi au fost și sunt posibile printr-un efort financiar constant, asumat, ce a presupus o permanentă retehnologizare și focusare pe calitate. Am reușit să ne susținem singuri, în condițiile în care distribuitorii offline și online nu au contribuit cu nimic pentru conținutul oferit.

Iată de ce ne vedem obligați ca, începînd cu 1 noiembrie, să introducem un abonament lunar pentru vizionarea online a postului Antena 3, în regim live. Facem acest lucru cu inima strînsă, dorindu-ne să ne rămîneți alături și în această nouă etapă, impusă de condițiile pietei.

în aces sens, am solicitat, acționarilor și managementului, să gîndească un tarif accesibil pentru voi și sustenabil pentru noi. Este vorba despre 1 euro pe lună pentru aceia dintre voi care ne urmăresc online.  Abonamentul va permite vizionarea la o calitate foarte bună a programului Antena 3.

Avem nădejdea, dragi prieteni, că vom rămîne împreună, și că acest abonament nu va împovăra sau dezechilibra bugetele voastre.

De ce surprindere? Pentru că aveam impresia că și-a cam închis porțile. Nu pentru că ar fi fost dată afară din sediul pe care-l ocupa sau pentru că nu-i urmăresc decît atunci cînd n-am nimic mai bun de făcut, dar stăpînul e după gratii, gigelul cunoscut ca Mirciulică Badea a alungat o parte dintre plătitorii de publicitate prin infantilismul de preșcolar, iar cuțitul le-a cam ajuns la os. Au primit ce merită, vor primi ce merită și mai departe, iar cînd afacerea va muri de moarte bună (deși falimentul este prea puțin pentru mizeria de acolo) voi deschide o șampanie.

Personal prefer să dau acel euro pe bere (o beau cam rar, dar măcar știu cu siguranță că investesc în ceva de calitate). Știu, știu, cea mai mare parte a publicului țintă nu stă pe internet să se informeze corect, iar ăia care-i pupă în cur pe Badea, Gîdea și restul gigeilor de la Anal 3 pe facebook nu vor ajunge la finalul acestui articol decît ca să împroaște mai departe cu noroi.