Peste 400 de viitori șomeri în meseria lui Mircea Badea

Pe bune, mai dă cineva azi la jurnalism doar pentru a fi reporter sau cameraman ori jurnalist? Adică în afară de fraierii și ratații din alte domenii care știu să dea din gură, cu sau fără cunoștințele gramaticale pentru a scrie corect (da, cunoaștem generația facebook). înțeleg ca cineva să vrea jurnalismul ca a doua facultate, ori ca să-și completeze unele cunoștințe de care are nevoie mai tî rziu, dar să dai la așa ceva doar pentru că ești ”fascinat de Mircea Badea” sau Mihai Gădea e de-a dreptul jenant.

461 de candidați au susținut ieri examenul scris la specializarea Jurnalism, din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Cei mai mulți sunt fascinați de Mircea Badea, vedeta postului de televiziune Antena 3.

Mii de absolvenți de liceu au intrat ieri în focurile examenului de admitere la facultățile care încă mai păstrează sistemul clasic de selecție a studenților. Aventura tinerilor care visează să devină jurnaliști a început la Facultatea de Drept, unde au susținut proba scrisă la limba romănă, creativitate și expresivitate.

Sursa e aici. Poate veți înțelege ironia din titlu, poate nu.

Nu mi-e să înțeleg de ce tinerii fără prea multă materie cenușie admiră orice gurist (adică ăla care știe să dea cel mai tare din gură) cu tupeu, dar nu mi-e nici tocmai ușor să le accept gusturile atît de proaste. Mi-e mai degrabă jenă pentru ei (sau mai degrabă în locul lor, pentru că nu se vor ”simți” prea curînd) și pentru diplomele fără valoare pe care le vor obține după cîțiva ani de studiu. Dacă nu-și iau o slujba la MacDonalds sau prin ceva spălătorie auto pînă termină ȘOMERI scrie mare pe frunțile lor.