Gigeilor, telenovela Elodiei încotro?

Despre dispariția Elodiei Ghinescu s-au scris o mulțime de lucruri, s-au discutat o grămadă de prostii și s-au sinucis o sumedenie de neuroni în ultimii 7 ani, de cînd avocata din Brașov a dispărut fără urmă. Sau cel puțin aproape fără urmă, pentru că s-ar fi găsit ceva urme de sînge pe pereții apartamentului (și au devenit una dintre doveziile condamnării lui Cioacă). Concluzia definitivă (dat ă de sentința judecătorească de același fel) a fost făcută publică în cursul zilei de azi: fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare în cazul morții soției sale, avocata Elodia Ghinescu, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Chiar dacă cadavrul (dacă există unul) n-a fost găsit. chiar dacă (din punctul meu de vedere, ca simplu observator, nici ăla prea atent) unele dovezi sînt circumstanțiale.

Dacă vă interesează subiectul mai în detaliu aruncați o privire aici. Poate că veți avea de comentat despre condamnarea în sine, ori despre daunele de 380 de mii de euro pe care Cioacă ar trebui să le plătească Ghineștilor, sau despre copilul minor care a rămas (mai mult sau mai puțin) de capul lui dispariția mamei și încarcerea tatălui.

Pe mine mă interesează să aflu în ce măsură gigeii din mass-media au aruncat la coșul de gunoi (ori în lada folosită ca birou în Atena 3) telenovela Elodiei. Nu de alta, dar eu m-am cam saturat de toate rahaturile astea (încă de acum cîțiva ani) și nu mai am chef să le văd reluate într-o formă sau alta. Nu de alta, dar fără apariția Elodiei (vie sau moartă) nu prea mai aveți de comenta despre subiectul ăsta, iar altele noi (și de interes aproape național) nu întîrzie să apară.