Mușcătura de albină și prostia știriștilor pro tv

Probabil că n-aș fi zis nimic (mai ales că am observat chestia în trecere, accidental) dacă ”greșeala” asta n-ar fi suficient de comună ca să o observ constant în ultimii ani, chiar dacă nu foarte des.

Le spune cineva celor de la pro tv (și tuturor celor care nu știu deja) că albinele au ac și înțeapă, NU au nici dinți și colți ca să muște?

Culmea e că au început corect, după care cineva (încă nu mi-e clar cine: știrista sau nea Gică care i-a scris textul) s-a răzgîndit subit, iar înțepătura a devenit, dintr-o dată, mușcătură. Or fi dat peste vreo albină mutant? Oricum ar fi, aveți grijă: pericolul este real, mai ales dacă ești alergic la veninul albinelor (din caua șocului anafilactic poți muri în cîteva minute), iar căpușele și țînțarii transmit o serie de boli.

E splendoare in iarba, dar e jale la camerele de garda ale spitalelor de boli infectioase. In ultima saptamana s-a dublat numarul celor care vin cu iritatii severe ale pielii, provocate de intepaturi de albine, capuse, tantari si purici.

Variatiile mari de temperatura si caldura instalata brusc a scos insectele din amortire. A fost inregistrat si un caz in care o muscatura de albina a dus la un soc anafilactic. Insa pacientul a fost salvat de sotie, care din fericire era medic.

Renuntati la parfum si imbracamintea in culori vii, daca mergeti in parcuri in aceste zile. Este sfatul specialistilor, care spun ca albinele care cauta flori pentru polenizare, dar si tantarii care s-au inmultit brusc va pot lua drept tinta. La camera de garda de la Spitalul "Victor Babes" ajung zeci de copii cu chipul desfigurat.

S-a incalzit brusc, iar insectele "recupereaza" cateva saptamani de amorteala.

Sursa este aici.