Digi24, în lista posturilor must carry

Probabil ați auzit deja de principiul "must carry" din Legea Audiovizualului, articolul 82, care prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice (adică TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News și regionalele postului public) și posturile private aflate sub jurisdicția Romăniei, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. în prezent principiul nu este aplicat și operatorilor DTH

Ceva mai devreme am auzit că Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat astăzi o listă ce conține 31 de posturi comerciale, ordonate după audiență, libere la retransmisie... iar Digi24 se regăsește pentru prima oară printre ele. Am întîlnit echipa de la Digi24 Oradea cu ocazia lansării postului local, iar de atunci îi cam urmăresc (pentru știrile locale și o parte dintre cele naționale), iar pentru obiectivitatea de care au dat dovadă în ultimul an și ceva nu pot decît să fiu încîntat că vor fi văzuți de toți cei care au cablu. Au și ei aberațile lor (e relativ normal, nimeni nu e scutit de așa ceva), dar sînt destul de puține. Comparativ cu alte posturi tv deja consacrate, cei de la Digi24 sînt niște îngerași nevinovați, care preferă să relateze niște știri în loc să împroaște cu noroi împuțit sau caută să se folosească de orice ca să manipuleze. Nu cred că e nevoie să vă dau exemple, e de ajuns să vă uitați în lista de mai jos pentru a găsi suficiente.

Companiile de cablu trebuie să facă schimbările în maximum 30 de zile de la data publicării listei pe site-ul CNA - care va fi mîine, din ce-am auzit. Lista posturilor din must carry, ordonate după audiență:

 1. Antena 1
 2. Kanal D
 3. Antena 3
 4. Prima Tv
 5. National Tv
 6. Romania Tv
 7. Realitatea Tv
 8. B1 Tv
 9. Antena Stars
 10. Favorit Tv
 11. Taraf Tv
 12. Euforia Lifestyle Tv
 13. Digi 24
 14. Kiss Tv
 15. Mynele Tv
 16. GSP Tv
 17. Trinitas Tv
 18. U Tv
 19. National 24 Plus
 20. Music Channel
 21. Look Tv
 22. Neptun TV
 23. Speranta Tv
 24. Nasul Tv
 25. H!t Music Channel
 26. Transilvania L!VE
 27. Tv H
 28. Inedit Tv
 29. Alfa Omega Tv
 30. Credo Tv
 31. Travel Mix

La lista celor 31 de televiziuni + posturile publice se adaugă posturile TV5. Sursa listei este aici.