Soferul n-avea centura... si nici prezervativ

Una dintre știrile pro tv care rula în fundal acum aproximativ o oră: un șofer a intrat într-o depășire sau avea viteză pe un pod (în momentul de față detaliile sînt cam neclare, dar voi reveni cu ele cînd le voi avea), a intrat în parapet și s-a rostogolit într-o rîpă. A murit strivit de caroseria mașinii. Probabil că nici n-aș fi remarcat știrea (accidente rutiere au loc zilnic) dacă n-ar fi fost ultima propoziției a prezentatoarei guristei Pro Tv: șoferul nu avea centura.

Da, înțeleg că centura de siguranță este a dracului de utilă în trafic, mai ales în cazul accidentelor ușoare și medii, dar n-are nici un efect în accidentele grave. în anumite situații poate chiar să constituie o problemă atunci cînd te împiedică să ieși din mașina avariată sau în flăcări în timp util. în aceste situații centura e la fel de utilă ca prezervativul pus pe penis în timpul accidentului... adica zero barat.

Nu mă înțelegeți greșit: sînt pentru folosirea centurilor de siguranță cînd conduceți mașina. Atunci cînd sînt la volan și nu mi-o pun mă simt de parcă aș conduce gol, atît de mult m-am obișnuit cu ea. Dar e bine să știți de ce o folosiți și că nu vă ajută în toate situațiile.